Blog

Cph Games: Fra konkurrence til show

Large_mumace
Blog | 31. januar 2016, 01.51 | 5
Udtalelser og meninger i denne blog/artikel tilhører skribenten og repræsenterer nødvendigvis
ikke de af Gaming.dk og skal ikke betragtes som udtryk givet af Gaming.dk som organisation.

Som erfaren Counter-Strike fan, så føler man sig lidt trist, når de bedste events i Danmark dør ud. The Blast, HKLan og SLAP Live gav den danske CS scene en fantastisk mulighed for at udvikle sig. Nu er de væk - alle sammen. Events som NPF og CG LAN har vundet stort frem, men NPF vil forståeligt nok holde fast på deres hygge-traditioner, imens jeg har mine forhåbninger om, at CG LAN med tiden kan begynde at samle den danske scene igen.

Derfor gør det rigtig ondt at se, at Copenhagen Games nu går fra at være et af årets events internationalt, til at være et under-middelmådigt show-event. Det er selvfølgelig min egen mening, men jeg er sikker på, at jeg bestemt ikke er den eneste, der sidder med den fornemmelse. Hvis vi lige hurtigt opsummere, hvad Copenhagen Games har ændret i forhold til sidste år.


  • Main tournament (A-turneringen): Går fra 32 hold til 16 hold (8 hold inviteret - 8 hold kvalificeret fra torsdagens kvalifikation til eventen).
  • Main tournament vil bestå af et bo1 GSL gruppespil, hvor top2 vil gå videre til et single elimination playoff bo3. Sidste år var der double elimination, hvor top2 gik videre til upperbracket, imens 3-4. gik videre til lowerbracket.
  • Lørdagen vil i år kun bestå af to semifinaler og en finale.

Personligt har jeg deltaget til samtlige Copenhagen Games event siden 2012 (tilskuer i 2014). Her har de utallige kampe og de mange fantastiske hold virkelig været fedt. Jeg kan især huske finalen i 2012 i CS:S mellem britiske mousesports og tyske Alternate. Kampen sluttede klokken seks om morgnen søndag, og selv om man havde svært ved at holde øjnene åbne på det tidspunkt, så er det stadig en af de finaler, der står klarest i min hukommelse.

Copenhagen Games 2014

Med den fede oplevelse i baghovedet, hvor også mOE´s optræden med hans amerikanske hold, Torqued, og glaives Epsilon var fantastiske, så var sidste års event lidt en fuser. Finalen mellem Team SoloMid og Virtus.pro var selvfølgelig en god kamp, men der var ingen tvivl om, at det netop skulle være de to hold, som skulle spille den finale. Hold som Ninjas in Pyjamas, Fnatic og EnVyUs deltog ikke, hvilket højst sandsynligt skyldes, at præmiepuljen ikke var tiltrækkelig tiltrækkende nok.

Jovist, så deltog hold som franske melty, tyrkiske Space Soldiers, polske Inshock og islandske malefiQ, men ser vi tilbage til CS:S turneringen i 2012, så kan det slet ikke måles med de rigtig mange hold, som kom fra næsten 20 forskellige lande, herunder lande som Brasilien og USA. Der er kommet mange flere turneringer at deltage i, men midlerne for disse hold er også taget til i styrke, så et fantastisk event lyder bestemt muligt med den rigtige opsætning.

Hvad skyldes dette?

Selvfølgelig er det "lettere" for arrangørerne at mindste hovedturneringen og i den grad lette kampprogrammet. Det giver plads til eventuelle forsinkelser og mere tid til at lave et "show", uden at man kommer i sammenstød med nattesøvnen. Men vil showet så blive bedre end sidste år? Det tvivler jeg på. Sidste år gjorde den større fokus på showet kun, at endnu færre udenlandske hold valgte at blive hjemme, da programmet var lagt for, at Virtus.pro og TSM skulle kæmpe den finale.

Medmindre præmiepuljen bliver mere end fordoblet (26.000€ sidste år), så tror jeg næppe at hold fra top8 i verden har lyst til at tage en weekend ud af deres kalender for at deltage til Copenhagen Games. Derudover ligger den næste major kun få dage efter Copenhagen Games, så jeg tror næppe, at nogen af de 16 deltagne hold vil bruge deres søndag i København, hvor de kun tre dage senere skal stå i Columbus, USA til den næste major.

Hvad skal der gøres?

Med en major kun få dage efter, så SKAL tankegangen være "hvordan får vi de hold, der ikke deltager ved majoren, til at deltage til Copenhagen Games". Det ser det desværre ikke ud til. Præmiepuljen spiller en mindre faktor her, for mange af de hold, der forventes ikke at deltage til majoren, er hold som SK Gaming (sorry), Copenhagen Wolves, LDLC og PENTA. De hold skal selvfølgelig se en økonomisk og PR-mæssig fordel i at deltage, men hvis man kunne tiltrække disse hold, og samtidig have en fornuftig turneringsstruktur, så ville midterhold fra Tyskland, Sverige, Norge osv. se en grund til at deltage.

I stedet har man valgt at gøre det til et show, hvor hovedparten af deltagerne måske kun bliver danske hold. En finale mellem SK Gaming og Copenhagen Wolves til et dansk event skal nok få en stemning sat i gang i hallen, men internationalt vil de færreste nok se det som en super CS-kamp. Derfor bliver man nød til at ændre turneringsstrukturen, så der kommer langt flere kampe og mere konkurrence, så disse midterhold kan se en mulighed for at få en potion LAN-erfaring for deres penge.

Hvad ser det ud til at ende med?

Der er stadig to måneder til eventen, men jeg vil være meget overrasket, hvis hallen bliver fyldt op, og at der kommer flere deltagere end sidste år, ud fra de informationer der allerede er givet. Hold som SK Gaming og Copenhagen Wolves skal nok tage turen til København, og mon ikke vi ser et enkelt tysk og et par svensk/norske hold alligevel. Derfor er det måske alligevel fornuftigt, at der kun er 16 hold i A-turneringen, for at kunne holde et nogenlunde niveau.

Hvad mener du - er jeg helt gal på den eller er Copenhagen Games på glatis?

Annonce
Spinner Vent venligst...
Annonce
Markedspladsen

Annonce