Blog

Misundelsen må være ubærlig

Large_pelsper
Blog | 20. januar 2016, 10.11 | 8
Udtalelser og meninger i denne blog/artikel tilhører skribenten og repræsenterer nødvendigvis
ikke de af Gaming.dk og skal ikke betragtes som udtryk givet af Gaming.dk som organisation.

Fem af verdens bedste spillere, der ejer anparter i den virksomhed som deres nye hold er bygget op om. Et drømmescenarie for Astralis spillerne, der må få et helt ocean af internationale topspillere til at sidde og være grønne af misundelse.

Kvantespring for dansk e-sport

Da jeg i går morges trykkede på publiceringsknappen og sendte nyheden om millioninvesteringen i Astralis i rundhyl i TV 2s økosystem, vidste jeg allerede, at der her var tale om den største finanshistorie i dansk e-sport i mange, mange år - hvis ikke nogensinde.

Der gik også blot nogle timer, inden finans.dk også kunne konkludere, at investeringen ville skyde dansk e-sport til vejrs.

Der er i min verden heller ingen tvivl om, at dette bliver et af de mest betydningsfulde projekter for brandingen og gennemslagskraften for dansk e-sport i de kommende år. Dristige tunger vil endda allerede nu fastslå, at Astralis vil overhale Copenhagen Games og Copenhagen Wolves inden længe, som ellers har været to af Danmarks største institutioner inden for dansk e-sport i en lang årrække, når det kommer til international branding.

Naturligvis med det forbehold, at projektet fortsætter og ikke ryger i vasken, men med så store investorer som Tommy Ahlers og Sunstone Capital, så fristes man til at konkludere, at så store finansielle partnere ikke vil tillade, at Astralis ikke bliver en kæmpe succes. Det får ikke lov til at mislykkes.

Derfor er millioninvesteringen i Astralis på mange måder et kvantespring for dansk e-sport, som vil give større eksponering til e-sport i Danmark.

Banebrydende og favorabel situation

Nu træder spillerne ind i en virkelighed, hvor de får medbestemmelse som aldrig før. Bevares, der var da en relativ høj grad af medbestemmelse, da holdet spillede for TSM, men ind i mellem stod Andy "Reginald" Dinh også på spring med nogle projekter og ambitioner, som bare ikke passer hånd i handske med det liv fem danske unge computerspillere har i tankerne.

Det mest interessante ved springet ud i Astralis projektet ligger netop i ansvaret og medbestemmelsen over egen hverdag. Når støvet fra annonceringen om millioninvesteringen har lagt sig, og man kigger et lag dybere ned, så er det helt banebrydende her, at spillerne i højere grad kan gøre som det passer dem.

De sætter sig selv i en favorabel situation som få andre har lige nu.

Sejren ligger i de små detaljer

Her er det de små detaljer, der trækker projektet i vejret. De kan spille med det gaming gear, de vil. De er ikke længere afhængige af, at en organisation har en sponsor, der død og pine skal tilfredsstilles med et otte sporadiske sekunders publicity på Twitch.tv under de store turneringer.

De har mere gennemsigtighed i virksomheden og kan monitorere, hvad pengene bliver brugt på. Som Andres "Xyp9x" Højsleth selv har udtalt, så sidder der nogle spillere i organisationer rundt omkring, som metaforisk talt bliver taget hårdt og brutalt i de kongelige analer.

Some players are getting screwed. Many of us players, including myself, are young and don’t fully grasp what your worth is. 

- Andreas "Xyp9x" Højsleth.

Derfor er oprettelsen af Astralis også et opgør med en af e-sportens helt store udfordringer. Astralis som brand er ikke hævet over spillerne. Man er ligesindede, som har en fælles interesse i at styrke og udvikle både holdet og virksomheden bag.

Det samme fælles fodslag var der ikke i TSM. Og jeg tør æde min bedstefars gamle stråhat på, at man ikke ser et fælles mål mellem spillere og arbejdsgiver i mange andre steder i e-sportsverdenen.

Wake up call for de andre stjerner

Dette projekt bliver et wake up call for topspillere i e-sport verden over. Ikke kun i Counter-Strike, men også inden for alle andre profilerede e-sportsgrene. Spillerne har - selvom Christopher "GeT_RiGhT" Alesund har pønset leget med tanken i lang tid - aldrig formået at organisere sig, så de kunne få styrkede løn- og ansættelsesforhold i organisationerne. Det ændrer Astralis delvist på ved at kigge hinanden i øjnene og organisere sig selv - dog i en langt mindre skala end et fælles spillerforbund.

Bare det, at Astralis spillerne allerede i går offentliggjorde deres månedsløn på godt 60.000 kroner vil ryste posen på Counter-Strike scenen i lønforhandlingerne i de kommende måneder.

All the players are paid $9,000 per month. This is a monthly average during the next 12 months. We actually start out a bit lower and end up a bit higher due to salary increases over the year.

- Andreas "Xyp9x" Højslet.

Der må sidde nogle topspillere derude, som misunder dette projekt langt op i himlen.

Se 22 Skammelsen på TV 2 sætte fokus på historien om Astralis.

Annonce
Spinner Vent venligst...
Annonce
Markedspladsen

Annonce