Blog

Esport, e-sport og eSport. Hvad skal man dog kalde elektronisk sport?

Large_531763_10200191198972873_1682608046_n
Blog af Steven Andersen |
Blog | 20. november 2016, 19.05 | 1
Udtalelser og meninger i denne blog/artikel tilhører skribenten og repræsenterer nødvendigvis
ikke de af Gaming.dk og skal ikke betragtes som udtryk givet af Gaming.dk som organisation.

​Esport, e-sport, eSport og e-Sport. Der er efterhånden mange måder at omtale professionel gaming. Den unge sportsgren, der selvfølgelig ikke er en sportsgren (endnu) i Danmark , er ved at have markeret sin eksistens i hele verdenen. Men alligevel kan man finde esportsorganisationer, der både hedder eSport, e-sport osv. Der mangler en klar fastsættelse af ordets stavemåde.

I den danske ordbog på nettet, ​ordnet.dk, står der, at det bør staves e-sport. Og det gør der selvfølgelig, fordi de følger retskrivningsordbogens anvisninger, der dikterer, at når en forkortelse sættes sammen med et ord, skal der indsættes en bindestreg. Og selvom, at vi på gaming.dk tilnærmelsesvis forsøger at efterleve retskrivningsordbogens foreskrifter, så har vi alligevel valgt at bruge vores egen stavemåde: esport.

Årsagen er simpel: Vi vil gerne markere det som et dansk ord. Ligesom vi gerne vil markere esport og gaming i den danske kultur, vil vi også markere det i sproget. Hvis selve ordet bliver fordansket, er det også et skridt på vejen til at fordanske det, som ordet dækker over; og altså integrere det mere i Danmark. At kigge på stavemåder som e-sport og eSport får det til at se fremmed ud. Men i virkeligheden er det jo ikke særligt fremmed. Det er bare din ven, dit familiemedlem, din kollega osv., der sidder derhjemme foran en computerskærm og konkurrerer mod andre.

Af samme årsag vil du ofte se "esport" blive sat sammen med andre ord som fx esportsorganisation. Normalt ville man stave ordene hver for sig, fordi esport er et fremmedord, men igen vil vi gerne gøre det mere dansk. Vi håber, vi kan være med til at skabe en grammatisk udvikling, også selvom mange organisationer og enkeltpersoner staver det eSport eller e-sport.

Og esport ville langt fra være det første ord, der gennemgik en sådan transformation. Tænk bare på ordet e-mail. Det staves også officielt med en bindestreg, men med tiden er bindestregen forsvundet, og jeg tror næsten ikke på, at der én eneste læser af det her indlæg, der ville stave e-mail med en bindestreg. E-mail er blevet et dansk ord, og der er ingen grund til at skulle fyre en bindestreg på hele tiden. Alle ved, hvad man mener. Så lad e-sport blive til esport og lad esporten blive en del af Danmark.

Annonce
Spinner Vent venligst...
Annonce
Markedspladsen

Annonce