Blog

Sådan bliver du topspiller

Large_udklip
Blog af vnG |
Blog | 12. januar 2016, 11.34 | 23
Udtalelser og meninger i denne blog/artikel tilhører skribenten og repræsenterer nødvendigvis
ikke de af Gaming.dk og skal ikke betragtes som udtryk givet af Gaming.dk som organisation.

Bloggen er skrevet udfra mine egne oplevelser, baseret på en placering som en af topspillerne i Danmark i gennem mange år.

Først og fremmest, så en kort intro til hvem jeg er.
Jeg er en tidligere CSGO, CSS, CS spiller, som i de seneste to udgaver formåede at opnå at blive en regulær topspiller. Det er ikke nødvendigvis bedømt på mine evner i spillet, men min placering på scenen og de hold som jeg har repræsenteret. Jeg vil på ingen måde regne mig selv for at have været en af de bedste i europa, men jeg har i en længere periode været blandt de bedre i Danmark.

Meningen med bloggen?
Hvis Emma Gad skulle skrive en bog omkring takt og tone, så ville CS scenen være et godt sted at starte med at implementere den. Dette er mit forsøg på at skabe en lille debat omkring netop det emne og hvorfor det er så absurd vigtigt at opretholde en vis form for takt og tone i eSport.

Hvordan bliver man så en topspiller?
Indrømmet, Emma Gad var nok aldrig bliver en topspiller på den europæiske eSport scene, såvel som den danske. Det er et underforstået faktum, at evner naturligvis også spiller ind og er en nødvendighed for at kunne blive en rigtig dygtig spiller. Det er dog et lige så stort faktum, at vejen til at ens evner bliver opdaget, er langt mere kompliceret og har meget lidt med spillet at gøre.

'Det kræver sociale evner at få chancen som topspiller, mens det kræver de spilmæssige evner at fastholde den chance.'

Så kort kan det i virkeligheden siges. Nøglen til overhovedet at blive testet hos de bedste, er opførelse på scenen og det eftermæle der følger. Man bliver nød til at opfører sig anstændigt konstant, for hvert øjeblik, kan blive det øjeblik hvor chancen melder sig og dermed kan man selv slå den ihjel - måske før man overhovedet opdager den er der?

Min egen indgangsvinkel til at blive topspiller, er et rigtig godt eksempel på hvorfor god opførelse er nøglen. Jeg spillede på daværende tidspunkt i CS 1.6, hvor jeg var talentfuld, men stadig lige under toppen af poppen. Casper Krogh havde allerede på dette tidspunkt skiftet til CS:Source, hvor han var en af europas absolut bedste - hvis ikke den bedste i perioder. Da snakken på hans hold faldt på mulige emner, for at erstatte en spiller på holdet, så bragte Casper mit navn på blokken.

Ovenstående var aldrig sket hvis min opførelse var anderledes. Casper tog en chance ved at foreslå at de spillede med mig, men chancen var evnebetonet. Naturligvis vidste Casper at jeg havde talent for FPS spil, så helt dumt ville det nok ikke blive, men endnu vigtigere, så vidste han hvordan jeg opførte mig - hvordan jeg ville gå til opgaven og hvordan jeg ville tage et eventuelt afslag. Hans risiko var dermed voldsom formindsket, fordi at jeg forstod at omgås andre mennesker ordenligt.

Senere blev jeg selv en del af det bedste hold i Danmark, hvor jeg i mange år var med til at udvælge nye spillere. Det har ALDRIG været en mulighed, at tage en dygtig spiller med, som opførte sig dårligt. Et godt eksempel kunne være Jacob 'Pimp' Winneche i hans tidlige dage, selvom han er/var hamrende talentfuld. Nicolai 'Device' Reedtz brugte også, i min optik, 1 år længere end han burde, på at blive indlemmet i den absolutte top - kun grundet delvist dårlig opførelse i gatherkampe. 

Nicolai var ikke engang slem, men han var så dygtig at hans opførelse skulle have været fejlfri, for at folk kunne acceptere det talent fra starten. Det blev antaget at han snød og det blev kun forstærket når Nicolai valgte at være arrogant, ligeglad eller flabet. Havde han istedet brugt noget mere energi på at blive socialt accepteret af topspillerne, så havde den chance faldet minimum 6 måneder tidligere - hvis ikke langt før.

Det er det valg som folk skal være klar over findes, faktisk i endnu større grad i dag.

Faktisk, så er jeg overbevist om at det aldrig ændre sig. Slet ikke med den udvikling som scenen har taget, hvor sponsors er langt mere involveret og opførelse ikke længere bare rammer den enkelte spiller. Det bliver aldrig nogensinde anderledes og det bør det heller ikke. Hvis folk havde samme tilgang til opførelse i den virkelige verden, så var der en del flere bistandsklienter, med en meget begrænset vennekreds.

Heldigvis, så er mange opmærksomme på det - er du? Det er rent spekulation, men gad vide hvor mange større talenter end Dupreeh og Device, som er skredet i svinget fordi de blev fravalgt på at opfører sig som idioter?

Annonce
Spinner Vent venligst...
Annonce
Markedspladsen

Annonce