Blog

Jagten på et nyt hjem

Large_iem_sj_hltvorg1
Blog af Frederik Byskov |
Blog | 10. januar 2016, 16.03 | 7
Udtalelser og meninger i denne blog/artikel tilhører skribenten og repræsenterer nødvendigvis
ikke de af Gaming.dk og skal ikke betragtes som udtryk givet af Gaming.dk som organisation.

Der er mange, som har spurgt mig: Hvornår annoncerer I jeres nye organisation? Og jeg har svaret mange gange, at "det ved jeg ikke". Det er selvfølgelig en sandhed med modifikationer: Jeg ved godt, hvornår vi offentliggør det, men jeg kan ikke løfte sløret for den specifikke dato, da der stadig er begivenheder, som skal endeligt på plads.

I fredags kom kontrakterne dog på plads, og vi har ligeledes fortalt på questionsmarks Twitter, at annonceringen kommer til at ske inden DreamHack Leipzig. Det kan jeg i denne blog bekræfte. Vi har fået så mange ting på plads med de nye ejere af holdet, at vi er klar til at annoncere det nye hjem inden den 22. januar.

Én lang proces

Jagten på det nye hjem startede tilbage i oktober, da jeg blev fritstillet fra min position som Team Manager i Team SoloMid. I stedet hyrede spillerne mig som deres agent - en rolle, der gav mig frie hænder til at kontakte andre organisationer og forhandle på vegne af spillerne til næste år. Altså 2016.

Udgangspunktet var ikke længere lønninger, men derimod at finde en organisation, som fandt emner som 'transparency', 'legal contracts' og 'gear sponsor' essentielle for det kommende år og fremtiden inden for e-sport. Lønnen er selvfølgelig stadig en vigtig del af en kontrakt, og det samme er procenter af præmiepenge, stickers og profileringen af spillerne på sociale medier og muligheden for private samarbejdsaftaler. Men netop de tre punkter var vigtige for spillerne.

Gennemsigtighed (transparency) dækker over, at holdet og jeg gerne vil have indblik i, hvad der foregår i organisationen. Hvordan bliver pengene tjent, hvordan bliver de allokeret og ikke mindst; er der en fornuftig sammenhæng mellem organisationens økonomi og spillernes lønmæssige punkter i kontrakten. Dertil indsigt i, hvad der foregår omkring kommende sponsorater, hvad fremtidsplanerne er, hvilke ressourcer holdet har (læs mandskab bag sig), og hvorfor spillerne skal agere, som de nu engang skal.

Lovlige kontrakter (legal contracts) giver sig selv, men i e-sport er der uhyrligt mange organisationer, som har spillere på kontrakter, der ikke er lovlige. Det ville vi ikke være en del af, og vi ville især have kontrakter, der overholdte den danske lovgivning.

Brug af gear (gear sponsor) var også et nøglepunkt i den forstand, at spillerne ikke længere ville tvinges til at spille med hardware, som de ikke følte sig komfortable med. Det giver sig selv, at tvinger man en fodboldspiller ned i en størrelse 42, men han reelt bruger 43, ja så performer han ikke på samme niveau som i den korrekte størrelse. Det samme gør sig gældende for mus inden for professionel gaming; spillere har forskellige størrelse hænder, og om man spiller med en mus eller en anden gør en betydelig forskel.

De tre punkter har vi fået indfriet i det nye hjem sammen med gode lønmæssige forhold for spillerne.

Forhandlingerne

Det er aldrig nemt at sige "nej tak" til tilbud, der lever op til de krav, som vi har stillet til de interesserede organisationer. Det blev dog nødvendigt, da vi simpelthen sad med så mange gode tilbud på hånden, hvoraf det ene overgik det andet. Faktisk lå vi og voterede mellem 2-3 tilbud til sidst, inden vi satte en underskrift på det tilbud, som fremtidssikrede holdet bedst.

Forhandlingerne var ikke hurtigt afsluttede, og hverken "ja tak" eller "nej tak" blev sagt inden for den første måned. Faktisk gik der mere end to en halv måned fra, at vi fik første tilbud, til at vi havde truffet en beslutning. Det virker måske ikke som længe, men jeg kan fortælle, at jeg i tidligere e-sportsforhandlinger aldrig har brugt mere end et par uger, max én måned, før der er blevet lavet en aftale. E-sportens udvikling det sidste år har dog gjort, at forhandlinger også er blevet mere professionelle, og at advokater er blevet involveret undervejs - i hvert fald i vores tilfælde.

Hvem joiner i!?!?

Beklager, men det kan jeg ikke fortælle. Til gengæld kan jeg fortælle, at der er ansat flere mennesker, som skal varetage cajunb, dupreeh, Xyp9x, karrigan og devves interesser i årene, der kommer, end der er signed spillere. 

Det bliver spændende at se, hvad året bringer for holdet, og jeg håber, at I vil være med til at fejre annonceringen, når det sidste søm i "jagten på det nye hjem" bliver slået i. Det sker som tidl. nævnt før DH Leipzig, og I vil kunne finde netop den annoncering på questionmarks Twitter (der bliver omdøbt, når organisationen lanceres, så det giver mening at følge med allerede nu).

Næste blogindlæg følger, når hjemmet er annonceret.

Annonce
Spinner Vent venligst...
Annonce
Markedspladsen

Annonce