Det tog kun Fortnite lidt over to år at overhale et af de mest succesfulde computerspil nogensinde. Siden udgivelsen tilbage i juli 2017, har Epic Games' battle royale sensation hjulpet genren til helt nye højder.

Spillets rejse gennem top 10 så dem overhale spil som Overwatch, Hearthstone, Starcraft II og League of Legends. Kilden, Esports Earnings, tæller alle turneringer i de populære spil - store som små - og i går overhalede Fortnite altså CS:GO, og tog dermed andenpladsen for samlede præmiepenge i et spil.

Rejsen til førstepladsen bliver dog lang og kunne på nuværende tidspunkt se næsten umulig ud. Dota 2 sidder nemlig sømmet fast til førstepladsen, med et forspring på over $130.000.000 ned til Fortnite

Mens konkurrenter som LoL, CS:GO og Starcraft II har akkumuleret præmiepengene over mange turneringer, holder Fortnite og Dota 2 sig i den lavere ende. I forhold til CS:GO, har Fortnite og Dota 2 nemlig haft en gennemsnitlig pengepræmie på henholdvis $167.493 og $173.828 per turnering, mens tallet "kun" hedder $19.338 for CS:GO. Der er altså en tydelig forskel på mængden af penge i de forskellige spil.

Denne udvikling kommer naturligvis i kølvandet af the Fortnite World Cup 2019, hvor ikke mindre end $30 millioner var på højkant. Heraf gik tre af dem til én enkelt spiller, da Kyle "Bugha" Giersdorf vandt solo-turneringens finale.
Da der de seneste seks uger også er blevet spillet om yderligere $10 millioner i den såkaldte Fortnite Champion Series, var det kun et spørgsmål om tid førend Fortnite begyndte at overhale de tunge spiltitler.

Man skulle tro at CS:GO ville få et kort pusterum de næste fire dage. Fra i dag afholdes der nemlig ESL One New York, hvor holdene kommer til at spille om $200.000. Fortnite har dog tænkt sig at holde deres momentum kørende, og det gør de med deres Twitch Rivals turnering i forbindelse med dette års TwitchCon, der starter allerede i morgen.
Pengepræmien lyder på $1.3 millioner, og med det, kommer spillet til at sætte sig komfortabelt på andenpladsen.