Følg Agge’s vej til FIFA eWorld Cup

Dette er betalt indhold, også kaldet ”advertorials”

August ’Agge’ Rosenmeier står over for en stor test, når han skal forsøge at kvalificere sig til FIFA eWorld Cup, der afholdes til sommer.

Danskeren ønsker uden tvivl at vinde verdensmesterskabet i FIFA, ligesom han gjorde det i 2014 i Rio de Janeiro. Det kræver dog, at han fortsætter med at hente point på Global Series ranglisten. Han skal således forsøge at spille sig ind i top-60, så han kvalificerer sig til playoff-spillet, hvor de 16 bedst placerede spillere fra både PlayStation og XBOX kvalificerer sig til den store finale.

‘Agge’ har været inde i lidt af en bølgedal på det seneste, men noget kan tyde på, at den tidligere verdensmester går bedre tider i møde. I september sidste år skiftede danskeren fra Hashtag United til FCK’s esport hold NORTH, hvor han siden har haft sin dagligdag i Telia Parken, hvor ham og hans holdkammerater træner. Han blev også tidligere på året udtaget til Danmarks e-landshold, og deltager derfor i officielle turneringer for både NORTH og e-landsholdet, hvor han siden har formået at tilkæmpe sig ekstra EA Sports FIFA 19 Global Series point.

'LCS Finale et casters (1 of 1)' – SaltySwan via Flickr (CC BY-ND 2.0)

I 2018 blev den første sæson i eSuperligaen spillet, hvor Brøndby løb med guldet, men for nyligt meldte FCK sig også ind i kampen på den danske esports-scene. Agge og hans to medspillere hos NORTH erobrede nemlig det danske mesterskab, da de i starten af april vandt eSuperligaen med en samlet sejr i finalen over de tidligere danmarksmestre fra Brøndby.

DBU annoncerede i februar et nyt e-landshold, som siden skulle vise sig at bære frugt. Det danske e-landshold kom nemlig godt fra start, da de i starten af februar debuterede med at vinde den skandinaviske venskabsturnering FIFA 19 Nordics Invitational blot en uge efter at DBU havde oprettet holdet.Turneringen der blev afholdt i Finland, blev således det første møde med vores skandinaviske brødre, hvor Brøndby-spillerne Dingo, Fredberg og træneren Daniel Barnewitz repræsenterede Danmark.

Siden da har det dog ikke været Brøndby-trioen, men derimod NORTH-spillerne August ‘Agge’ Rosenmeier, Marcuz ‘Marcuzo´ Jørgensen og Fatih ´M10Ustun’ Üstün, der har repræsenteret Danmark ved turneringer for e-landshold.

Det nye e-landsholds første test kom i april, hvor de deltog i den første udgave af eNations Cup nogensinde. Turneringen blev spillet i London, og her tilkæmpede danskerne sig en flot 3. plads efter en samlet sejr over Portugal i bronzekampen. Ligesom ved verdensmesterskabet i fodbold i 2018, blev det også franskmændene der løb med guldet i denne omgang, da de slog Argentina i finalen.

Netop Argentina blev endestationen for de danske drenge, der måtte se sig slået i semifinalen af sydamerikanerne. Det blev dog ikke til spilletid for Agge, der så med fra sidelinjen hele turneringen igennem.

Danskerne leverede et godt indtryk i London, og alt andet lige må det siges at være en flot præstation af Danmark, der også på rigtigt græs går en spændende tid i møde.

Det danske A-Landshold i fodbold skal nemlig forsøge at kvalificere sig til EM i fodbold, der bliver afholdt i 2020. Efter en dramatisk kamp i Schweiz i marts måned, hvor Danmark vendte et 0-3 nederlag til 3-3 i de døende minutter af kampen, står Danmark nu over for en mere overkommelig opgave med to hjemmekampe. Danmark tager således i mod henholdsvis Irland og Georgien den 7. og 10. juni i Parken. Danmark kan med to sejre bringe sig i en favorabel position i EM-kvalifikationen, hvor målet må være at vinde puljen, hvilet vil placere Danmark i det bedste seedningslag. Danskerne spås af bookmakerne ikke store chancer til EM-slutrunden, men hvis du tror at Åge Hareides tropper kan gentage succesen fra 1992, kan du hos bet365 få hele odds 67,00 på Danmark til at vinde EM i fodbold i 2020.

Ligesom det danske landshold i fodbold, har den danske FIFA-legende fået en godkendt start på 2019 med dansk eSuperliga-guld med FCK og bronze ved eNations Cup. Målet for ’Agge’ må derfor være at kvalificere sig til verdensmesterskabet i FIFA, hvor den altoverskyggende drøm for den 23-årige selvfølgelig må være at genvinde det eftertragtede trofæ.

’Agge’ går derfor ind i en meget vigtig periode, hvor han skal fortsætte sit gode spil i FIFA’s Weekend Liga, så han kan samle så mange Global Series point sammen som muligt og forhåbentligt slutte i top-16 så han booker en VM billet.