Har du nogensinde hørt om professionel basketball i esportsverdenen? Ja? Nej? 2019 bliver i hvert fald et godt år hvis man er fan af NBA 2K-serien - der går helt tilbage til 1999 - og de nye investeringer giver endnu en grund til at give turneringen et kig.

NBA 2K-ligaen kommer nemlig til at have hele 1.2 millioner dollars i præmiepuljen, hvilket er $200.000 mere end sidste år - hvor ligaen åbnede. Alle spillere vil modtage en grundløn på $33.000 (217.000 kr.), hvorefter lønnen stiger alt efter hvornår man draftes i den nye sæson - og vil være på sit højeste hvis man konkurrerede sidste sæson.

Selve præmiepuljen vil blive fordelt over fire turneringer:

THE TIPOFF - turneringen, der åbner for sæsonen, kommer til at have $120.000 på højkant.
THE TURN og THE TICKET - turninger i midten af sæsonen, får fordelt $180.000 imellem sig.
LEAGUE PLAYOFFS - ligaens slutspil kommer selvfølgelig til at stå med de største pengepræmier. $720.000 af de $1.2 millioner allokeres nemlig her. 

Udover gevinster fra turneringerne - og deres grundløn - har spillerne også tilladelse til at supplere deres indkomst med sponsorater. Derudover kommer ligaen til at sørge for hus, udgifter til flytning, sundhedsforsikring og pension. Alt dette er en del af den seks månders kontrakt, som spillerne underskriver, og man må sige at ligaen tager sig godt af dem.

De har bestemt ressourcerne til det. NBA 2K ligaen er nemlig en del af et samarbejde mellem NBA - USA's nationale basketball forening - og Take-Two Interactive, der bl.a. står bag Rockstar Games (GTA-serien) og den førnævnte NBA 2K-serie, som jo er omdrejningspunktet for hele ligaen. 
I 2019 kommer ligaen til at være hjemsted for 21 digitale repræsentanter for basketball hold. Denne sæson introducerer også følgende nye hold: Atlanta Hawks, Los Angeles Lakers, Brooklyn Nets og Minnesota Timberwolves.
Sidste års vindere fra Knicks Gaming (repræsenterer New York Knicks) vender selvfølgelig også tilbage.