To gange 40 Gbit-forbindelser skal sikre, at 5.000 unge mennesker uforstyrret kan spille computerspil i 47 actionfyldte timer i træk.


1033
Nordic
1489 kr.
132
x-bet.co
100 kr.
151
gg
100 kr.
623
Nordic
699 kr.
784
Nordic
1599 kr.

NPF er én af verdens største computerspils-festivaler, og selvom NPF står for NetParty Fyn, så finder festivalen sted i Fredericia Messecenter hvert efterår.

Her dyster over 5.000 gamere i alverdens forskellige spil i 47 timer i træk, og derfor er det nødvendigt med en stabil forsyning af strøm og ikke mindst en stabil internetforbindelse. Men nu er der altså fundet ny partner!

Nianet råder over mere end 100.000 km. fiber i Danmark og er dermed også blandt de absolut største udbydere af fibernet i Danmark. Det er derfor muligt for Nianet at tilbyde en helt speciel løsning til NPF, hvor der vil være to 40 Gbit-forbindelser til rådighed. Den største kapacitet til et dansk event nogensinde.

En unik opgave Store gaming-events som NPF med flere tusinde deltagere stiller høje krav til både stabilitet og datahastigheder, og selvom det er en unik opgave for Nianet, så ser Nianet frem til at løse opgaven sammen med NPF.

NPF har et helt specielt behov, hvor det er afgørende at internettet virker hundrede procent i den weekend, hvor eventet finder sted. Opgaven er helt unik, og det er sjældent, der er krav om så stor en kapacitet, så vi glæder os at kunne stille vores ekspertise til rådighed og sammen med NPF løfte den store og komplekse opgave,” siger Rasmus Helmich, administrerende direktør hos Nianet.

Direktør for NPF, Jesper Witt ser frem til et NPF med et forbedret internet:

Med Nianet som partner får vi ikke blot en solid internetforbindelse, men indgår også i et stærkt teknisk partnerskab med Nianet, hvor Nianet stiller personale til rådighed både før og under NPF. Det betyder at vi i fællesskab får opsat en løsning, der sikrer de meget specielle behov, der er til NPF.

Redundant forbindelse til millioner Mange har, efter sidste års nedbrud, spurgt hvorfor internetforbindelsen til NPF ikke var fuldt redundant. En fuldt redundant forbindelse vil koste millioner af kroner, da der skal graves mange kilometer fiberforbindelse ned, og det er desværre ikke et beløb NPF har til rådighed. Men oplevelsen fra 2017 er ikke blevet ignoreret.

Til forskel fra tidligere år vil forbindelserne, allerede fra første knudepunkt i udbyderens netværk, blive sendt forskellige veje rundt i landet, hvilket sikrer, at eventet fortsat vil have internet, selvom der skulle sket et udfald i internet på ét givent punkt i Danmark. I samarbejde med Nianet, så bliver der sørget for at udstyret hele vejen fra vores eget netværksudstyr og ud igennem Nianet’s netværk er ekstra godt gearet og forberedt på den enorme mængde data, der skal fragtes frem og tilbage,” forklarer Jesper Witt.

Nianet og NPF har indgået en flerårig aftale, der omhandler mere end blot internettet, da Nianet også vil være at finde til NPF med deres egen stand. Der arbejdes allerede tæt sammen omkring forberedelserne til eventet d. 12. – 14. oktober i Fredericia, hvor det forventes at over 5.000 gamere igen vil presse internettet til sit yderste. Du kan læse mere om NPF på npf.dk.