Microsoft er uden tvivl en af verdens største IT-firmaer - og nu har Microsoft valgt at tage et lille skridt videre ind i esportens verden. Microsoft annoncerede tidligere på ugen, at de havde indgået en aftale med bl.a. HyperX, som er sponsor for Team SoloMid og Cloud9 i NA LCS og ASUS Repulic of Gamers.

Dette partnerskab har nu besluttet at der skal afholdes lokale turneringer i League of Legends i forskellige Microsoft-butikker i bl.a. USA, Canada og Australien. Turneringerne kommer til at være åbne for alle spillere lige fra Bronze V til Challenger - alt du skal have er en aktiv League of Legends konto. Kampene vil blive spillet på laptops samt udstyr, som Microsoft stiller til rådighed i deres butik.

Derudover så får deltagerne muligheden for at spille med champions og/eller skins som de aldrig har prøvet før, da alle champions og skins vil være tilgængelig for deltagerne, så længe den lokale turnering er i gang. Derudover kommer til deltagerne også til at tjene 20% ekstra IP, samt 50% ekstra XP, hvis man ikke er i level 30.

Præmierne i disse mindre arrangementer af Microsoft og deres partnere kommer til at være mange forskellige ting - det kan være alt lige fra RP, skins, icons eller gamingudstyr fra ASUS, der som førnævnt også er en af partnerne i dette projekt.

Den første turnering starter på lørdag d. 26. august i Los Angeles, hvor deltagerne kan få lov til at møde den kvindelige Twitch-streamer Pokimane, samt danskeren Henrik "Froggen" Hansen og hans holdkammerat; Brandon "Brandini" Chen. Udover turneringen så kommer der også til at være flere små konkurrencer og giveaways i butikkerne, hvor folk (selvom de ikke er med i turneringen) har mulighed for at vinde noget udstyr.