Populariten omkring de sidste par Assassin's Creed titler er gået stødt nedad, da mange har fundet dem for ensformige og uden for meget fornyelse i dem. Ubisoft valgte derfor, at give udviklerne af Assassin's Creed mere tid, resulterende i at der i 2016 slet ikke blev udgivet et Assassin's Creed spil. Den seneste tid, har der været diverse rygter og leaks, om det kommende Assassin's Creed spil, Assassin's Creed Origins, der ville finde sted i Egypten.

Under E3 blev slørret dermed endeligt løftet for hvad det næste kapitel i berømte serie ville indeholde. I Origins, vil spilleren følge Bayek, der kæmper imod kræfter, som vil ødelægge det gamle Egypten. Man vil på baggrund af det også opleve stiftelsen af Assassin ordenen, som man har fulgt igennem de foregående spil. Spillet vil spænde fra Middelhavet til pyramiderne i Giza, og vil primært fokusere på byerne Memphis og Alexandria.

 

Origins vil også bringe nye elementer på banen, som blandt andet ting kendt fra RPG spil, så som leveling, loot samt tilpasning af ens udstyr og evner. Der er som altid stor fokus på at snige sig rundt, og denne gang har brugen af buer (som dog tidligere også har været brugt) også umiddelbart en stor andel i at holde sig skjult. Endeligt ser det ud til, at måden at kæmpe på, har ændret sig betydeligt. Hvor der tidligere, var stor fokus på combo-baseret kamp, med uendelige mængder modangreb og tålmodige modstandere, som pænt ville vente på at det blev deres tur, ser kampene i Origins mere flydende og dynamiske ud.

 

Assassin's Creed Origins udkommer den 27. oktober til Xbox One, Playstation 4 samt PC.