På trods af den store mængde spillere og slående ligheder mellem esport og de konventionelle sportsgrene er esport endnu ikke anerkendt som en sportsgren af Danmarks Idrætsforbund (DIF). Men nu får dansk esport pludselig støtte fra Christiansborg. Politikerne har besluttet at uddele 1,5 millioner kr. i form af tipsmidler til dansk esport. Det skriver bt.dk.

Pengene går til de foreninger, der  har eller gerne vil oprette en esportsafdeling for at hjælpe dem på vej, og de vil blive uddelt over en tre-årig periode. En af mændene bag - kulturordfører hos Socialdemokratiet Mogens Jensen - fortæller nærmere.

Jeg har kæmpet for det her sammen med bl.a. Naser Khader (K) og Britt Bager (V) siden 2008. Det her giver den danske esportsforening en unik mulighed for at styrke aktiviteter rundt om i landet og give medlemmer en rådgivining i at være esportsspiller og være ung på samme tid. Nu bør DIF anerkende esporten som sport og som forening. Det, håber jeg, at de gør.

Også formanden for eSport Danmark, der fungerer som paraplyorganisation for de danske esportsforeningerne, Thomas Koed, udtaler sig til BT.

Jeg er helt uden ord. Det er fantastisk! Det giver os muligheden for at sørge for at hjælpe foreninger med at blive etableret rundt om i landet. Det kan godt være, at vi kun er 10 foreninger i dag, men der står 200 foreninger og banker på for at være en del af esporten.

Og han uddyber omkring det at blive optaget af Dansk Idrætsforbund.

Jeg håber så bare, at vi kan fortsætte den konstruktive dialog, vi allerede har med DIF, så vi på sigt kan blive optaget som idrætsgren. DIF mister jo mange medlemmer pt., så de skal gribe den her mulighed for at fastholde medlemmer i foreninger og give unge mennesker muligheden for at dyrke esport ved siden af andre sportsgrene. Der ligger jo også en stor økonomi i det her for DIF i alle de kontigenter, der kan komme fra de mange esportsspillere.