Indholdet af patch 7.8 er nu blevet annonceret, hvilket indeholder mindre ændringer til champions såsom Udyr og Lissandra, som har stået urørt i et stykke tid. Men det største ved introduktionen af patch 7.8, er at Summoner's Rift får tilføjet hele to ny champions:  Xayah - The Rebel og Rakan - The Charmer. Det er mere end syv år siden, at Riot Games sidste udgav to nye champions på samme tid, hvilket dengang var Pantheon og Gragas. 

Da Xayah og Rakan er blevet udgivet på samme tid, har de også nogle unikke interaktioner med hinanden, som ikke kan ses, hvis de ikke spiller på hold sammen. Men lad os tage et gik på de to nye champions, og se hvilke abilities som de individuelt (og sammen) er i besiddelse af.

Xayah - The Rebel

Foto:  YouTube

Xayah er den nye ADC på Summoner's Rift, og hun benytter sig af, hvad man kan kalde kasteknive når hun skal gøre kål på sin modstandere. Hendes kit er meget unikt, da hun bl.a. også benytter sig af fjer i kampen med modstanderen, hvilket vil blive uddybet når der ses på hendes abilities:


174
BenQ
1931 kr.
314
Amazon
499 kr.
191
Paracon
699 kr.
236
Arozzi
1899 kr.
172
ZOWIE
529 kr.

 • Clean Cuts (Passive): Efter at have kastet en spell får Xayah's næste par autoattackes en opgradering. Denne opgradering gør at hendes autoattacks går igennem minions såvel som champions og giver damage til allesammen. Derudover efterlader disse autoattacks en fjer i enden.
 • Lover's Leap (Passive): Hvis Xayah er på samme hold som Rakan, kan de synkronisere deres recalls. Dette betyder at Xayah f.eks. kan deltage i et allerede igangsat recall af Rakan, og dermed komme hurtigere tilbage.
 • Double Daggers (Q): Dette er et skillshot, hvor Xayah kaster dog knive i en lige linje, der går igennem minions og champions, og yderligere efterlader en fjer til sidst.
 • Deadly Plumage (W): Xayah øger hendes attack speed og næste autoattacks, hvis hun slår på en champion mens Deadly Plumage er aktiv får hun også et movement speed boost. Hvis Rakan er i nærheden, når Xayah aktiverer hendes W, får han også effekten.
 • Bladecaller (E): Xayah kan tilbagekalde de fjer, som ligger på jorden, hvilket giver damage til alle modstandere ramt af dem på vej tilbage. Derudover, hvis en champion er ramt af minimum tre fjer, så bliver han rootet for en kort stund.
 • Featherstorm (R): Xayah hopper op i luften og udsender en storm af knive, som giver damage til alle modstandere ramt i en cone. I starten af denne animation er Xayah untargetable, og kan bl.a. bruge hendes ulti til at undvige Ashe Arrow.

Rakan - The Charmer

Foto:  YouTube

Rakan er Xayah's ægte kærlighed, og er derfor ment til at være hendes support. Og ligesom det var tilfældet med Xayah, så har Rakan også nogle unikke interaktioner, når det gælder lige netop Xayah. Rakan's kit er også yderst unikt, og han er i besiddelse af mange de forskellige ting, som en stærk support skal have: shields, heal, CC. Lad os gå over Rakan's forskellige abilities.

 • Fey Feathers (Passive): Rakan genererer et shield, hvilket også kan ske samtidig med at han er i kamp, og Fey Feathers' cooldown bliver mindsket, hvis Rakan rammer autoattacks eller spells på en modstander.
 • Lover's Leap (Passive): Samme passive som der blev beskrevet under Xayah, hvilket kun er tilgængelig, hvis de er på hold sammen.
 • Gleaming Quill (Q): Dette er et kort skillshot, som giver damage og hvis det rammer et Epic Monster eller en champion aktiveres den anden halvdel, som er et heal. Når Rakan rammer en modstander med sin Q aktiverer det hans heal, som trigger efter et kort øjeblik og healer alle medspillere en lille cirkel.
 • Grand Entrance (W): Rakan springer i en ønsket retninger, og kort efter Rakan er landet, springer han op i luften og knocker en eller flere modstandere op i luften.
 • Battle Dance (E): Rakan kan hoppe hen til medspillere, hvilket giver hans medspillere et shield. Rakan kan aktivere Battle Dance to gange før den går på cooldown. Hvis Rakan gerne vil hoppe hen til Xayah, så er hans range på Battle Dance en hel del længere, grundet deres unikke interaktion.
 • The Quickness (R): Når Rakan aktiverer The Quickness får han et boost af movement speed, hvilket han benytter til at løbe rundt og charme hans modstandere, såvel som at give dem damage. Når Rakan rammer den første modstander får han et yderligere movement speed boost.

Du kan se, hvordan Xayah - The Rebel og Rakan - The Charmer klarer sig i mod Zed, i den korte cinematic af Riot Games herunder.

 

Tror du, at Xayah og Rakan bliver en del af metaen efter deres udgivelse i patch 7.8?