Meta er noget, der altid ændrer sig i diverse store og populære spil-titler, især i forbindelse med patches og lignende. Siden den sidste store patch, der landede den 24. januar, har meta'en, og dermed brugen af diverse heroes i Overwatch turneringer, ændret sig drastisk. Dataene, som er brugt i artiklen kan findes her. Dataene fortæller om samtlige heroes' brug i professionelle Overwatch turneringer siden spillets release - Dette dækker både over, hvilke maps de er brugt på, win rate og meget andet interessant viden. I denne artikel har der været fokus på brug. 

D.Va får dødsstødet

D.Va var nok den, som blev hårdest ramt af den seneste patch. Ændringen af hendes armor, som gik fra 400 til 200, og health der gik fra 200 til 400, gjorde hende til et betydeligt mere sårbart mål. Før i tiden kunne D.Va blive spillet utroligt aggressivt uden rigtigt at blive straffet for det og kunne snilt tage sig af både tanks og DPS'er på egen hånd. For at være mere konkret, er D.Va's brug i turneringer faldet fra 79% til kun 16% fra dagen før patchen til den 6. februar. Dette er en meget god indikator af, hvor stor effekt patchen har haft på netop hende. 

Ændringer af Ana - Farvel til triple tanks?

Ana's Biotic Grenade blev nerfed på især defensiv basis, da den gik fra at give +100% healing til kun +50%, samtidigt med at den varede et sekund mindre. Dette betyder dermed, at hun kan fremtvinge mindre healing på sine teammates (og dermed tanks) end førhen. Mange spekulerede i, om dette ville resultere i mindre triple tank setups. Dette kan godt tyde på at være rigtigt - På nogle maps i al fald. Brugen af Reinhardt (91%-71%), Zarya (71%-57%), Roadhog (61%-38%) og selvfølgeligt D.Va er alle faldet i brug, mens Winston har været brugt  betydeligt mere (8%-37%). Dette betyder selvfølgeligt ikke, at triple tanks ikke er at se længere, men de er ikke så meget et must have som tidligere.

Gamle kendinge vinder frem

Ved at fjerne en tank fra setuppet, kom der pludseligt en plads til endnu en DPS på holdene. Derfor er offensive heroes, som tidligere har været utroligt populære igen begyndt at blive set på slagmarken. Dette er især Genji (15%-42%), Soldier 76 (22%-58%) og Tracer (27%-41%), som nok engang har fået mulighed for at vise deres forcer på turneringsplan. 

Foto: Blizzard Entertainment

Er der særlige heroes, som du er glad for at se mere til?