Cloud9, der nu består af de tidligere Imperial spillere, har sikret sig en plads i finalen til WESG og er dermed også sikret mindst 2.700.000 kroner. Da spillerne spillede under Imperial banneret, dominerede de både den danske og den europæiske kvalifikation, og fik 200.000 kroner for at vinde kvalifikationen. Dette var tidligere den største sum de fem spillere havde vundet, og nu står de til at vinde 27 gange så meget, hvis de vinder finalen, og 13 gange så meget hvis de skulle tabe finalen.

Cloud9 dominerede også i deres gruppe til WESG. Der blev lavet fire grupper, med seks hold i hver. De sikrede sig 13 point i deres gruppe, hvilket lagde dem i toppen og sikrede dem en plads i kvartfinalerne. Kun to andre hold fik 13 point i deres gruppe, Alliance og DUOBAO Young. Da begge disse hold var i samme gruppe, fik Alliance førstepladsen i gruppen, grundet deres tydelige dominans i alle deres spil, hvor DUOBAO Young måtte kæmpe lidt mere for at vinde. Det endte dog med at Cloud9 vandt 2-0 over DUOBAO Young i kvartfinalerne.

I semifinalen mødte Cloud9 det peruiske hold Infamous, som sluttede med 10 point i deres gruppe. Det første game var hurtigt ovre, da Infamous gav op efter blot 19 minutter, dog tog Infamous andet game efter et længere game på 55 minutter. I det sidste og afgørende kamp, som bølgede frem og tilbage, vandt Cloud9 efter hele 65 minutter hektisk kamp, hvor Cloud9 beviste at de fortjente pladsen i finalen.

I finalen skal Cloud9 spille mod det filippinske hold TNC Pro Team, der slog Alliance ud i semifinalen 2-0. TNC Pro Team var et tidligere ukendt hold, men gjorde sig bemærkede da de sluttede på en 7. plads ved The International 2016, hvilket var højere end favoritterne fra OG.

Ved Asia Pacific kvalifikationerne til WESG kom de på en 4. plads, men klarede sig bedst i deres gruppe og var dermed sikret en plads i kvartfinalerne, hvor de vandt 2-1 over Team DileCom og 2-0 over Alliance.

Cloud9 har klaret sig bedre end TNC Pro Team ved WESG, da de var mere dominerende i alle stadier af turneringen, lige fra nationale kvalifikationskampe til hovedarrangementet.

Vi håber selvfølgelig på, at Cloud9 kan fortsætte niveauet, og sikre sig første pladsen og de 5.5 millioner kroner.

Finalen bliver streamet søndag den 15 klokken 04:00 om morgenen: