Siberia serien fra SteelSeries er efterhånden en institution inden for headsets i gaming verdenen. Den første udgave, der bare hed Siberia, var banebrydende med sin lyd, men også et af de første headsets, der sprængte skalaen for, hvor mange timer man kunne spille, uden at få ondt i ørerne på grund af ørepudernes pres mod de, for en gamer, livsnødvendige organer.
Siberia V2, efterkommeren til Siberia, indtog sidenhen en eftertragtet position som det bedste headset til gaming på PC i verden. Det skaber tårnhøje - ja, nærmest urimeligt høje - forventninger til Siberia V3 Prism, som er det seneste headset i den ekstremt populære serie.
Læs også: Anmeldelse af SteelSeries Rival.
"Siberia V3 Prism leverer", siger SteelSeries selv om produktet. Korrekt, og headsettet indfrier forventningerne, men der er forskel på at levere og på at være perfekt.
Som at iklæde sig en sky med sublim lyd
Det er et par år siden, at undertegnede sidst har haft et Siberia headset placeret på hovedet. Derfor var det et overraskende deja-vu, der fandt sted, da Siberia V3 Prism fandt sin plads og omkransede ørerne. Et deja-vu, men stadig bedre end jeg huskede følelsen af at have et Siberia headset på. Jeg har tidligere sagt, at ørerbøfferne på den dyrere storebror, SteelSeries Siberia Elite, føles store skumfiduser, der masserer ørerne. Set fra et komfortperspektiv er dette headset endnu bedre. Det er som at iklæde sig en blød, lyserød sky med sublim lyd.
Ti timers non-stop brug har dette headset blandt andet været udsat for, og på intet tidspunkt har ømheden i ørerne, som visse andre headsets i årenes løb har forvoldt, været til stede. Bevares, det er da rart, at fjerne headsettet, når man har haft det på i nogle timer, men du vil ikke sidde og føle et behov for at befri dit hovede for Siberia V3 Prism. En vigtig kvalitet i sig selv, hvis man leder efter et headset til længere tids brug.
Læs også: Anmeldelse af SteelSeries Flux In-ear Pro.
De bløde puder, der er designet til at være behagelige, men også holde uønsket lyd fra omverdenen ude, fungerer helt efter hensigten - hvad angår komfort. De lever dog ikke helt op til forventningerne, når det kommer til lydisolering, hvor headsettet godt nok isolerer en del lyd, men til events og lignende kan dette headset komme til kort.
Lyden er... enestående!
Men inde under de bløde og knapt så lydisolerende puder befinder sig det, der gør dette headset enestående. Her har udviklerne hos SteelSeries nemlig re-designet de elementer af headsettet, som leverer det vigtigste: Lyden. Det betyder, at nogle af delene er skrællet af og nye dele er håndplukket og sat sammen på en ny måde, som, ifølge SteelSeries selv, er årsagen til headsettets lyd.
Læs også: Anmeldelse af Far Cry 4.
Og hvilken lyd. Siberia V3 Prism leverer en sprødhed og en autenticitet, der vækker selv gamle, støvede spil til live. Vindens virvlen på en kølig bjergtop i Far Cry 4 giver kuldegysninger og lyden af en fjendtig Tiger Tank, der nærmer sig i "the fog of war" i Company of Heroes 2 får selv den mest selvsikre strateg til at tvivle og ryste i bukserne. For slet ikke at nævne det hæse skrig fra dragen i League of Legends, når den spawner. Et headset er først et rigtigt gamerheadset, når det i sig selv skaber en oplevelse i et spil. Det gør Siberia V3 Prism.
Mobil mikrofon med mad-muligheder
Et af de klogeste valg af SteelSeries er, at de bevarer konceptet, hvor man kan hive mikrofonen ud og ind ad ørekoppen afhængigt af, hvornår man har brug for den. Det åbner ikke blot op for, at man kan bruge headsettet offentligt, uden at blive sat i samme bås som taxi-chaufføren, der insisterer på at have sit mobile bluetooth headset i øret, hvad enten han er på arbejde eller til en familiefrokost hos den pukkelryggede - nej, det betyder også noget langt vigtigere: Du kan spise alle de snacks og måltider, du har lyst til helt uden at svine mikrofonen til.
Mere alvorligt, så bringer den tyndere, mobile og lidt mindre mikrofon en sikker, klar og generelt god kommunikation over hele linjen med sig. Både til hyggesnak på Skype og når der skal formidles livsvigtig viden til dine holdkammerater, når du spiller.
Kontroller alle regnbuens farver - og mere til
Som det efterhånden er blevet obligatorisk i årenes løb, er SteelSeries Engine 3 softwaren også tilgængelig til dette headset. SteelSeries Engine 3 er kort sagt den teknologi, der giver mulighed for, at man kan få det maksimale ud af sit SteelSeries produkt, så det tilpasses netop ens egne behov.
Softwaren giver mulighed for at vælge mellem en række forudindstillede lydprofiler, men man kan også oprette sin egen lydprofil. En lækker - gratis - feature, der giver mulighed for, at man kan presse den sidste nødvendige lyd ud af headsettet på sin egen facon. Justering af mikrofonen og fem forskellige lyd-parametre sikrer gode muligheder for at indstille lyden til mange forskellige situationer og spil.
Læs også: Anmeldelse af OH/D03/N.
Dertil kommer, at man kan personalisere headsettet, så det også visuelt passer til ens stil, humør eller temperament. Farven i ørekopperne kan nemlig indstilles, så den enten er konstant eller skifter mellem forskellige farver. 16.8 millioner farver står til rådighed.
Et værdigt medlem af Siberia familien
Selvom man skal være kritisk, når man håndplukker sit gaming gear, skal man også være realistisk. Nok er Siberia V3 Prism ikke lige så banebrydende som det første Siberia headset var i sin tid, men det er stadigvæk et rigtig lækkert headset, der lever op til forventningerne og som har fortjent en plads i Siberia familien. Det leverer, men perfektion er ikke let - derfor får Siberia V3 Prism en rigtig flot karakter, men ikke topkarakter.