Tips til en gamer-julefrokost med vennerne

Julemåneden nærmer sig, og hvad end din kalender i forvejen indeholder mange julefrokost-planer eller ingen, så kommer der her et forslag til en anderledes julefrokost i in the name of gaming.

Omrokér din stue således at computer / skærm er placeret centralt og i en højde, som gør det nemt for mange at følge med i, hvad der sker. Er din skærm lille, så forhør dig om nogen kan medbringe en større skærm.

Hvis ikke du ejer mere end ét joy-stik, så bed evt. et par gæster om at medbringe deres eget. Har du ikke et par gode højtalere koblet til din computer, så forsøg at låne nogle - lyden er så vigtig for oplevelsen af et spil, og især når I bliver mere end 2 som skal følge med, er det fedt at have smæk på lyden.

Hvis du ikke har plads i sofaen til så mange, kan du med fordel smide nogle madrasser på gulvet. I det hele taget - byg et blødt hangout-spot med alle de puder, dyner og tæpper du kan finde, og ikke mindst et lille bord til snacks selvfølgelig.

Beslut på forhånd hvilket/hvilke spil, I skal spille. Hvis spillet lægger op til det, kan du ligefrem planlægge en turnering - så længe alle dem, som har lyst til at spille, får lov i løbet af aftenen.

Aftenens spil-tema kan passende indgå i en kage, du bager på forhånd. Skal i for eksempel spille ‘Red Dead Redemption 2’, så tegn en hest på kagen med glasur. Ligemeget om det bliver en flot og vellignende hest, skal en sjov detalje som denne nok sprede glæde blandt dine gæster.

Derudover er chips med dip altid en sikker vinder, og evt. nogle salte nødder og grøntsagsstave som et lidt sundere alternativ.

Mht. drikkevarer kan man snildt købe en lille whiskey til at putte i colaen, eller sågar til at lave irish coffee til de gamende gæster.

Hvis ikke du synes at aftenen udelukkende skal foregå foran skærmen, kan du evt. lave en quiz i temaets ånd, og finde ud af, hvem der er den største ekspert i computerspil. Når du laver en quiz, så husk at købe en præmie til vinderen. Det kan være alt fra en chokoladejulemand til et playstation spil, alt efter størrelsen på dit budget. Heldigvis er der ofte gode tilbud at finde her. God fornøjelse!