Klokken 5 i nat, dansk tid, blev de fire første runder af Hong Kong PUBG World Invitationals spillet. Turneringen er en del af et stort event, som kombinerer e-sport med musik. Der er arrangeret turneringer i CS:GO, League of Legends og PUBG. 

Da eventet tager plads i Kina, er det en selvfølge at nogle af turneringens runder vil foregå i TPP. De asiatiske spillere er kendt for at foretrække - og desuden være gode til - denne gamemode. Det sås bl.a. til PGI 2018 i sidste måned, hvor koreanske Gen.G Gold dominerede TPP-turneringen. De deltager dog ikke, så fokus lå istedet på Kinesiske OMG efter deres sejr i PGI's FPP turnering. I løbet af dagen modtog de også mere opbakning end man kunne håbe på, nu hvor de er på hjemmebane. 

Turneringen blev skudt i gang med fire runder på Erangel, alle i Third-Person Perspective. Det anvendte pointsystem er som vi er vant til at se; fra 500-20 point alt efter placering, inklusiv 15 point pr. kill. 
12 ud af de 16 deltagende hold er asiatiske organisationer, mens de fire resterende hold tæller nogle af vestens største organisationer: TSM, Team Liquid, FaZe Clan og Cloud9 hvor Stab spiller. C9 stiller desuden også op med deres koreanske hold, Cloud9 KR. 

På trods af de asiatiske holds ry i TPP, blev top 3 alligevel hurtigt besat af de vestlige hold. Team Liquid løb med turneringens første Chicken Dinner. De afsluttede runden med 10 kills og lagde dermed en god afstand til de øvrige hold. Runde to og tre gik til Cloud9. Stab og holdkammeraterne spillede to imponerende runder, hvor de - uden at lide tab - kontrollerede cirklernes midte og lukkede runderne med henholdsvis 9 og 14 kills. 

Koreanske Roccat Armor vinder dagens sidste runde med 7 kills, efter en af de mest intense afslutninger nogensinde. Den sidste cirkel fylder ikke meget mere end én bygning, og med 8 spillere i live var der lagt op til action. Der gik heller ikke mere end 30 sekunder, før alle på nær Roccat Armors MNNyong var elimineret. Mens de andre var optaget, kravlede han frem igennem de utallige smokes der blev kastet og stod til sidst over for FaZe's Haxete, som slet ikke nåede at se sig om før han fik tømt et magasin i ryggen. 

Forud for i morgen ligger Cloud9 altså i front. Med 400 point ned til Liquid på andenpladsen, er de allerede i en position, hvor de kan afgøre turneringen såfremt de holder niveauet. En del af deres forspring skyldes også deres kill-points - 37 kills i alt, indtil videre. Den nærmeste konkurrent her er FaZe med 23 kills. 

Stillingen forud for dag 2. er som følger:

OMG levede slet ikke op til de forventninger som fans og turnerings castere havde til dem. Efter en 5. plads i den første runde, gik det bare ned ad bakke. De synes at løbe ind i det samme problem gang på gang - uheldige rotationer, der efterlader en eller to af deres spillere i live og gennemsnitligt sikrer dem en 10. plads. Med så dårlig en start, skal der næsten et mirakel til hvis de skal indhente top 5 på kun fire runder. 

Er du en rigtig natteravn kan du se resten af turneringen i nat fra kl. 5. Eventet streames på engelsk her