I Københavns Kommune har de en helt særlig tradition, når det kommer til at hylde sportsudøvere. Her inviterer man succesfulde sportsmænd ind og byder dem på pandekager. Og den ære tilfalder nu danskerne fra Astralis, der er inviteret forbi det københavnske rådhus i dag klokken 12.30. Det skriver TV2 Sport.

Invitationen kommer ovenpå Astralis' fremragende præstation til den seneste Major ved ELEAGUE, hvor de slog Virtus.pro 2-1 i finalen. Det er der blevet lagt mærke til i Danmark, hvor der i de seneste uger er kommet nyhed efter nyhed op fra de traditionelle medier som DR og TV2. 

Og nyheden er altså også kommet forbi politikerne i Københavns Kommune. Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen (DF), fortæller til TV2 Sport, at man fra kommunens side gerne vil rykke hånden ud til de danske esportstalenter. 

Det er en tradition i Københavns Kommune, at vi modtager store medaljevindere, og med det her arrangement viser vi, at vi satser på e-sport. Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg anerkender e-sport som sportsgren. Det er noget, der bliver dyrket på eliteplan, og interessen bliver kun større og større.

Derved fortsætter Københavns Kommune den esportsvenlige stil, de lagde han tilbage i januar. Københavns Kommune har nemlig fornyligt investeret næsten 2 millioner kroner i et esportscenter. Centret skal indrettes i sportscentret Grøndal Multicenter, og her skal esporten stilles på lige med de andre sportsgrene, der bliver dyrket i centret. 

Her skal det muligt den almene borger at gå til esport, og så kan man også leje lokalerne, så store grupper kan spille computer sammen.