Esporten er allerede blevet associeret medlem af Dansk Atletik Forbund, og for nyligt har Dansk Firmaidrætsforbund indgået et samarbejde med eSport Danmark om en esportsinstruktøruddannelse, der begynder her i januar. Og nu tænker Dansk Gymnastik og Idrætsforening (DGI) også på at hoppe med på bølgen.

Det forklarer de i en pressemeddelelse på deres hjemmeside. Her forklarer den administrerende direktør hos DGI, Søren Brixen, at de i DGI's landsdelsforeninger er ved at arrangere orienteringsmøder om esport. Herefter kan foreningerne tage stilling til, om de vil optage esporten.

I DGI vil vi gerne e-sporten. Vi ser en værdi i, at de computerspillende mennesker kommer ind i det frivillige foreningsliv, bl.a. så de oplever fællesskabet i real life.

Det skriver Søren Brixen i pressemeddelelsen. Konkret betyder det, at hvis landsdelsforeningerne beslutter sig for at optage esport, vil der blive udbudt undervisning og foreningsliv på samme vis, som der i forvejen bliver gjort i fx fodbold og håndhold i DGI's foreninger. Og faktisk har DGI Midt- og Vestsjælland og DGI Sønderjylland allerede besluttet sig for at sige ja til esporten. 

Planen for at optage esport i idrætsforeningerne er i følge pressemeddelelsen med fokus på at hive de unge hjemmefra og ned i den lokale klub. På den måde håber DGI også på, at de unge begynder at dyrke andre sportsgrene. I foreningerne vil der også være fokus på sundhed og fysisk træning, som skal tænkes ind i esportsundervisningen.  

Samtidig giver direktør Søren Brixen et shout out til esporten generelt, da han mener, det sagtens kan sidestilles med andre sportsgrene.

Ja, hvorfor ikke? Det er nemt at finde anerkendte idrætsgrene, hvor den fysiske aktivitet er på samme niveau.

Faktisk har DGI allerede til dels optaget esporten i visse dele af landet. I 2008 blev Roskilde e-sport optaget af DGI og esportsforeningen Sørby eSport er en del af den større forening Sørbymagle IF, der også er medlem af DGI.