Tidligere i dag annoncerede Tricked eSport i samarbejde med televirksomheden Wao en national liga i FIFA. Ligaen er et ambitiøst projekt og vil tilnærmelsesvis ligne den danske Alka Superliga. Derfor skal alle deltagerne i ligaen vælge et af de 14 hold, der på nuværende tidspunkt spiller i Superligaen. En af grundene til det er, at man hos Tricked håber på interesse fra fodboldklubberne. 

"Vi ville gerne se, om vi kunne lave noget, der spillede lidt mere op til selve Superligaen. Også måske for at se, om der er noget interesse fra Superligaklubberne. Vi håber, de selv kommer ud og siger, at de gerne vil være en del af det. Hvis vi kan sparke en interesse i den retning, så er vi åbne over for alle forhandlinger, der måtte være."

Det forklarer CEO hos Tricked eSport, Morten Høj Jensen. 

Ligaen kommer derfor til at have 14 deltagere i alt. 10 af dem skal findes på de øverste 10 pladser på Sports-Gamings rangliste. De resterende fire pladser skal udfyldes ved en kvalifikation. Herefter vælger spillerne den Superligaklub, de gerne vil spille. For at undgå fordele i at tage de gode hold (f.eks. FC København) er alle fodboldspillerne blevet justeret, så alle spillerne er lige gode.

Herefter mødes spillerne så til kamp i løbet af én sæson, der tidsmæssigt følger den rigtige Superliga. Hvilke kampe, og hvornår de bliver spillet, tages dog løbende. Så man skal ikke forvente at se FCM spille mod OB på samme tidspunkt, som de spiller i virkelighedens Superliga. 

Indtil videre er der planlagt en testsæson her i foråret, der kun varer et halvt år. Men der stadig en samlet præmiepulje på 100.000 danske kroner, hvor vinderen får 70.000 af dem. Efter sommeren er det meningen, at spillerne skal spille en fuld sæson. Kampene kommer til at blive spillet både offline og online, alt efter hvad der passer bedst. 

Dog mangler Tricked stadig at få respons for spillerne om, hvad de synes om det nye format.

"Vi har ikke rigtig briefet dem om, hvordan formatet skal spilles og så videre, så det bliver spændende at se, hvordan de tager i mod det, eller de synes, det er træls."

Kvalifikationen til ligaen spilles d. 16. februar i Vejle.