Første uge af NA LCS Spring Split er nu overstået!

En uge, hvor vi seere fik et indblik i de nye rookies, som er trådt ind på den store scene op til dette split. Og man må sige at de nye rookies ikke skuffede, da de alle viste stærke takter.

Herunder ses en statistik over de tre rookies' første uge i NA LCS.

Tallet i (*) henviser til antallet af spillet games i Week 1.

Matthew “Akaadian” Higginbotham kom til Echo Fox i løbet af pre-season, hvor han skulle erstatte Anthony “Hard” Barkhovtsev, der ikke havde præsteret på et niveau meget højere end, hvad der kan kategoriseres som middelmådigt.

Efter første uge ser Akaadian virkelig stærk ud med tre solide præstationer på Rek’Sai. Dog er det, når han spiller mere carry-orienteret junglers såsom Kha’Zix og Graves, at han ser ekstra skarp ud - især hans Graves i første game mod Immortals, hvor han endte med en score på 12-1-4 og dermed havde en stor andel i Echo Fox’ sejr i første game.

I sidste ende gik Akaadian, danske Henrik “Froggen” Hansen og resten af Echo Fox samlet set igennem den første uge af NA LCS med nul sejre og to nederlag på kontoen. 

Juan “Contractz” Arturo Garcia blev i pre-season rykket op fra Cloud9 Challenger til Cloud9’s hold i NA LCS, hvor han har fået til opgave at være den startende jungler, da den tidligere jungler William “Meteos” Hartman er blevet rykket ned som substitut.

Contractz viste hurtigt, at han er en stærk jungler, da han i Cloud9’s åbningssejr på 2-0 over TSM virkede langt skarpere end TSM’s danske jungler Dennis “Svenskeren” Johnsen og endte med en KDA på 5.2 ved at spille Kha’Zix og Lee Sin - hvor specielt hans præstation på Lee Sin var fænomenal (se video). Contractz’ præstation imod Team Dignitas var mere moderat, men stadig nok til at hjælpe holdet til en 2-1 sejr og en delt førsteplads.

Li “Cody Sun” Yu Sun er den nye ADC for Immortals efter, at deres tidligere ADC Jason “Wildturtle” Tran skiftede tilbage til TSM. På Immortals er Cody Sun en del af opbygningen af et nyt hold efter, at Immortals mistede fire ud af fem spillere i pre-season.

Cody Sun spillede i første uge primært utility-ADC’s såsom Ashe og Varus, hvor hans job er at levere CC og engage for sit hold. Dette betyder dog ikke, at han ikke har evnerne til at spille mere traditionelle ADC's, da han i andet game mod TSM spillede Caitlyn og gik 7-1-7 og hjalp holdet til en sejr i det game, men Immortals måtte i sidste ende se sig slået af TSM 2-1.

Stillingen i NA LCS ser, efter første uge, ud som følgende:

2017 NA LCS Spring Split Standing - Week 1

Hvis du er interesseret i LCK og nysgerrig på, hvordan den første uge så ud i Korea, så har vi også lavet en gennemgang af det, hvor det primære fokus er på de interessante championpicks. Læs artiklen her.