Et halvt år efter sidste Major, ESL One Cologne 2016, kan vi endelig se samtlige af verdens tophold i CS:GO kæmpe mod hinanden. Og det handler ikke blot om en præmiesum på 7.000.000 kroner, men også om noget mere vigtigt – om at være verdens bedste. Majoren er unik, da det er her, de stærkeste teams mødes, og denne gang er ikke anderledes. Det, der er anderledes, er dog formatet, hvor ELEAGUE ligesom ved kvalifikationen gør brug af Swiss-formatet. Det betyder, at holdene minimum kommer til at spille tre kampe, hvor en Major tidligere kunne ende for et hold efter to. Dette er tredje del, som omhandler: Astralis, GODSENT, FlipSid3 og FaZe. 

Del 1: Gambit Esports, North, Fnatic og G2 Esports
Del 2: SK, HellRaisers, Virtus.Pro og OpTic
Del 3: Natus Vincere, mousesports, Liquid og EnVyUs

Astralis

Siden Lukas " gla1ve" Rossander blev tilføjet Astralis som erstatning for Finn ”karrigan” Andersen, har det været et helt andet Astralis. Det kom til udtryk ved IEM Oakland, hvor Astralis gik 4:1 i gruppespillet, og var enormt tætte på at tage Train fra SK i semfinalen. Det gjorde de ved ELEAGUE, hvor de brød brasilianernes umenneskelige sejrsstribe med Train på LAN, der har varet siden maj 2016. Ikke nok med at Astralis viste, at de kunne slå SK, men de gjorde det på holdets hjemmebane. ELEAGUE endte med en flot andenplads, da de ikke kunne lukke ned for Keith ”NAF” Markovic, som spillede karrierens bedste kamp. Ugen efter blev der taget revanche ved ECS Season 2, hvor Astralis ikke tabte et eneste map og gik +56 i rundeforskel. De var niveauer over deres modstandere, og OpTic kunne intet stille op i mod Astralis i finalen. Det var en dominerende afslutning på året og er også en af grundene til, at Astralis er en af favoritterne til at vinde Majoren. Sidst de var blandt topfavoritterne ved en Major var ved Cluj-Napcoa, hvor de mødte deres kryptonit i form af Ninjas in Pyjamas, der ødelagde de danske håb og drømme, men som heldigvis ikke fik kvalificeret sig til denne Major.
Ikke nok med at holdet har et dødbringende lineup, så har de også en meget stærk mappool.
Verdens bedste på Train og er enormt stærke på Overpass og Dust2. Samt ganske solide på både Mirage, Nuke og Cache, hvor de dog har prøvet lidt kræfter med Cobblestone, men det har ikke været succesfuldt, og Astralis har aldrig vundet Cobblestone til et LAN.

Spiller, man skal holde øje med: Nicolai "dev1ce" Reedtz – En af verdens allerbedste spillere i alle aspekter.

 

GODSENT

Den bedste beskrivelse af GODSENT siden Jesper " JW" Wecksell og Robin "flusha" Rönnquist drog derover fra Fnatic, må nok være; enormt skuffende. GODSENT har haft svært ved at kvalificere sig til LANs, og deres deltagelse ved Majoren var med nød og næppe, da deres landsmænd fra Epsilon var umådeligt tæt på at vinde over dem ved Minor kvalifikationen. Ved DreamHack Winter slog de godt nok FlipSid3 og Kinguin i Bo1s, men Gambit var en for stor udfordring. Ved Major kvalifikationen var både JW og flusha i storform og sikrede holdet en plads i Atlanta med en 3:0 score, hvor de slog G2, Dignitas og HellRaisers med samme score, 16:11.
GODSENT skulle også have været til WESG, men efter et ydmygende nederlag til det polske Pride-mandskab, så trak de sig fra turneringen for at fokusere på Majoren.
Der går flere rygter omkring en større svensk shuffle efter Majoren, og senest går rygterne på, at JW og flusha vender tilbage til deres gamle Fnatic kollegaer.
Holdet har fire tidligere Major vindere på holdet, men de gentager ikke denne succes, og selvom de måske kan nå playoffs, så er det nok det maksimale, det lineup kan håbe på.

Spiller, man skal holde øje med: Jesper "JW" Wecksell – Skal holdet have en chance, så skal JW åbne mappet op med sin aggressive spillestil, som han er kendt og frygtet for i Fnatics storhedstid. 

Selvom både GODSENT og Astralis hører under RFRSH Entertainment, så bliver der nok ikke lagt fingre i mellem, og svenskerne kan se frem til en gedigen afklapsning.

FlipSid3

Holdet kommer lige fra en sejr ved DreamHack Leipzig, hvor de ikke tabte et eneste map. Holdene, som deltager ved Majoren, må dog anses for et niveau eller to over dem, som FlipSid3 besejrede i Leipzig. Ved DreamHack Winter endte de 5-6, men slog Dignitas i en tæt Bo3 i gruppespillet, og de endte 7-8 ved iBUYPOWER Masters 2016, hvor de blandt andet tabte til Echo Fox.
FlipSid3 viser i glimt, at de kan spille op med de stærkere hold og med tilføjelsen af Denis " electronic" Sharipov, ser det ud til, at holdet ikke længere lever og dør med Georgi "WorldEdit" Yaskin. Det er det taktiske fundament, der primært er styrken for holdet, hvor Andrey "B1ad3" Gorodenskiy er enormt god til at justere og læse sine modstandere. Hvilket nok også har været en stærk medvirkende grund til, at FlipSid3 har en så god historie mod de mere aimheavy teams, hvor f.eks. FaZe tidligere havde tabt størstedelen af deres Bo3s mod FlipSid3.
Selv med electronic er det et af de svageste lineups, hvis man ser på firepower, og selvom de lige vandt Leipzig, så var det ikke en prangende præstation fra holdet.

Selvom videoen fra FlipSid3 var fra sidste Major, hvor de overraskende slog NiP og sikrede sig Legend spottet, så er den nok mere aktuel for denne gang.

Spiller, man skal holde øje med: Georgi "WorldEdit" Yaskin – Får han gang i AWPen, så har de en chance.

 

FaZe

Det ser endeligt ud til, at FaZe er begyndt at indløse nogle af de forventninger, som man har til et hold, der består af så talentfulde individer. Det er først kommet efter, at holdet fik en ingame leader i form af Finn ” karrigan” Andersen, da det tidligere havde været lidt en blandet affære med, hvem der skulle calle for holdet. De fik deres ilddåb ved gruppespillet af ELEAGUE Season 2, hvor de på imponerende vis tilkæmpede sig andet-seedet i deres gruppe. Da de først slog Immortals i en tæt Bo3, men tog en endnu længere Bo3 med Cloud9 lige efter, som de også vandt. Sejren, der viste, at FaZe var transformeret, og med Fabien "kioShiMa" Fiey overtage pladsen fra Joakim "jkaem" Myrbostad, har holdet fået en solid rollefordeling. Ved IEM Oakland gik de 5:0 i gruppespillet, men måtte se sig slået i semifinalen efter en tæt Bo3 mod NiP, som endte med at vinde turneringen. De kunne være endt i finalen ved både ELEAGUE og ECS Season 2, men løb ind i det varme OpTic. Ved Major kvalifikationen gik de 3:0, men havde som altid en tæt kamp med Cloud9, inden at de fik hævn mod OpTic og derefter slog Immortals. Det, man skal huske på ved FaZe, er, at mange af de turneringer har været med minimal træning og spillerskift lige omkring, hvor karrigan nu har haft mulighed til virkeligt at arbejde med holdet. Det har de også gjort i en bootcamp op til Majoren, hvor de i gennemsnit ligger på 95 timer fordelt over to uger.
Har FaZe fået lidt mere struktur og synergi på, så er det et hold, som kan gå rigtig langt i turneringen, og samtlige spillere på holdet kan fuldstændigt overtage en kamp.
Mirage og Overpass er holdets hjemmemaps, hvor både Train og Nuke også er solide maps, men sjovt nok har de mere aimheavy maps som Cache og Dust2 ikke haft en høj succesrate. Cobblestone er deres permanente ban, hvilket det har været siden august, hvor Team X lammetævede holdet 16:0.

Spiller, man skal holde øje med: Aleksi ”allu” Jalli – Den dødbringende finne, kan både åbne og lukke med AWPen.

 

FaZe burde have så mange fordele mod FlipSid3, at det ikke kunne gå galt, men bliver de overmodige, så kan de blive straffet, hvis WorldEdit byder dem op til dans.