Et halvt år efter sidste Major, ESL One Cologne 2016, kan vi endelig se samtlige af verdens tophold i CS:GO kæmpe mod hinanden. Og det handler ikke blot en præmiesum på 7.000.000 kroner, men også om noget mere vigtigt – Om at være verdens bedste. Majorene er unikke, da det er der, hvor de stærkeste teams mødes, og denne gang er det ikke anderledes. Det, der er anderledes, er dog formatet, hvor ELEAGUE ligesom ved kvalifikationen gør brug af Swiss-formatet. Det betyder, at holdene minimum kommer til at spille tre kampe, hvor en Major tidligere kunne ende for et hold efter to. Dette er anden del, som omhandler: SK, HellRaisers, Virtus.pro og OpTic

Del 1: Gambit Esports, North, Fnatic og G2 Esports
Jeg har indtalt et preview, som indeholder en del ekstra information. Nedenunder er der et skriftligt preview af SK, HellRaisers, Virtus.pro og OpTic.

SK Gaming

Brasilianerne, som har vundet de sidste to Majors, kan nok ikke forventes at gentage successen, da de deltager med en standin, Ricardo "fox" Pacheco. fox spiller som er en midlertidig standin, og det er vidst ikke længere hemmeligt, at João "felps" Vasconcellos bliver den faste femte mand efter Majoren. Det betyder også, at SK nok ikke har realistiske chancer for at vinde denne Major. SK har kun spillet ECS finalen med fox, hvor de kun lige slog Immortals og Dignitas, som spillede med en standin.
Ved denne Major er der et langt større pres på de to impact spillere for holdet, og det er de to oprindelige spillere fra Keyd Stars, nemlig Gabriel "FalleN" Toledo og Fernando "fer" Alvarenga. 
Holdet har stadig verdens bedste spiller i form af Marcelo "coldzera" David, men med fox må holdet være tilfredse med at nå playoffs. I gennemsnit ligger holdets steam-timer på 100 over de sidste 14 dage.

Spiller, man skal holde øje med
: Fernando "fer" Alvarenga - Holdets klippe og aggressive playmaker. 

 

HellRaisers

Sidst veteranen Kiril "ANGE1" Karasiow var med til en Major var knap to år siden ved ESL One: Katowice 2015. HellRaisers ser nu bedre ud, end de har gjort i mange år, og med tilføjelsen af Bence "DeadFox" Böröcz har holdet fået en ekstra dimension. Det blev vist ved EPICENTER, hvor de spillede 1:1 med både Fnatic og Virtus.pro, og de blev nummer to ved Minor kvalifikationen. De lagde hårdt ud ved Major kvalifikationen, hvor de gik 2:0 mod mousesports og Ninjas in Pyjamas. De måtte dog ud i den femte kamp for at sikre sig pladsen ved Majoren 3:2, hvilket blev på bekostning af Cloud9.
Det var ikke et voldsomt imponerenede HellRaisers, som spillede kvalifkationen til DreamHack Las Vegas, men det er ikke et hold, som skal undervurderes. Du kan næsten sætte penge på, at holdet vil pushe aggressivt som CT, og ANGE1 er gerne frontfiguren i det.

Spiller, man skal holde øje med: Kiril "ANGE1" Karasiow - Veteranen og playmaker

Virtus.pro

En af joksene omkring Virtus.pro er, at ingen ved, hvilket niveau Virtus.pro ender med at bringe til turneringen; heller ikke dem selv. De var et af de få hold, som valgte at tage til WESG, hvor de var storfavoritter, men de faldt til deres landsmænd fra Kinguin 2:0 i semifinalen. De spillede tæt med rigtigt mange hold ved WESG; hold, som de aldrig burde spille tæt med som det canadiske subtLe og brasilianske TeamOne.
Når det er sagt, så spiller Virtus.pro ofte til deres modstanderes niveau, og deres erfaring på LAN er uden konkurrence. WESG har nok ikke givet holdet et boost i selvtilliden, og har også påvirket deres træning op til, hvor spillerne ligger omkring 50 timers spilletid over de sidste to uger.
Holdets mappool er også blevet svagere igennem den sidste del af 2016, hvor Mirage ikke længere er et hjemmemap, og både Cache og Train har vist svagheder. Alt det er næsten ligegyldigt, hvis det er Virtus.plow som dukker op, for der er stort set ingen hold i verden, som kan håndtere det.

Spiller, man skal holde øje med: Janusz "Snax" Pogorzelski - Smokens mester og clutchmaster.

 

OpTic 

Deres udvikling i 2016 var dybt imponerende, hvor de startede året ud med knap at kvalificere sig til ELEAGUE i januar, til at blive kronet vinderne af ELEAGUE Season 2. Da holdet tilføjede Oscar "mixwell" Cañellas, fik de et ekstra niveau og dybde, men med tilføjelsen af Tarik "tarik" Celik fik de nok firepower til at udfordre eliteholdene. 
OpTic kommer nok ikke til at gentage sejren ved ELEAGUE, da det i høj grad var båret af, at Keith "NAF" Markovic havde karrierens bedste LAN mod elitemodstandere. Det er en fornøjelse at se holdet spille som T, hvor deres hurtige og aggressive pushes kan bryde igennem selv de stærkeste forsvar. Det ville være overraskende, hvis ikke OpTic gik videre til playoffs, men om holdet kan fortsætte det niveau, som de sluttede med i 2016 er nok tvivlsomt. Især når man ser på, at de ikke har mere end 60 timer i gennemsnit over de sidste to uger.

Spiller, man skal holde øje med: Oscar " mixwell" Cañellas - Imponerende talentfuld all-rounder.