Et halvt år efter sidste Major, ESL One Cologne 2016, kan vi endelig se samtlige af verdens tophold i CS:GO kæmpe mod hinanden. Og det handler ikke blot en præmiesum på 7.000.000 kroner, men også om noget mere vigtigt – Om at være verdens bedste. Majorene er unikke, da det er der, hvor de stærkeste teams mødes, og denne gang er det ikke anderledes. Det, der er anderledes, er dog formatet, hvor ELEAGUE ligesom ved kvalifikationen gør brug af Swiss-formatet. Det betyder, at holdene minimum kommer til at spille tre kampe, hvor en Major tidligere kunne ende for et hold efter to.
Tidligere har vi lavet optakter ud fra turneringens grupper, men da der ikke er grupper denne gang, har vi i stedet valgt et system, som består af de annoncerede kampe to og to. Jeg har indtalt et preview, som indeholder en del ekstra information. Nedenunder er der et preview af Gambit Esports, North, Fnatic og G2 Esports.

(Der forsøges at lave et bedre flow og struktur til næste. Udover det hvad synes du, der mangler?)

Gambit Esports

Gambit har siden tilføjelsen af Abay "HObbit" Khassenov og Daniil "Zeus" Teslenko tilbage i oktober fået mere firepower og struktur. Det fik vi en smag på i november, hvor Gambit vandt Acer Predator Masters og kun tabte et map til Rogue. De var også sejrrige ved DreamHack Winter, hvor de slog OpTic, Cloud9, GODSENT og Renegades. Især deres Cobblestone var formidabel, hvilket både specialisterne fra OpTic og deres landsmænd fra Cloud9 fik at føle. Holdet må forventes at være velforberedte til Majoren, da spillerne svinger mellem 100 og 170 timer over de sidste 14 dage i CS:GO.
Gambit kan overraske og har en fornuftigt mappool, men mod North burde de trække det korteste strå, og North vil helt sikkert også have hævn fra Cologne.
Spiller, man skal holde øje med: Dauren " AdreN" Kystaubayev - Holdets stabile klippe og clutchmaster.

North

Holdet var ikke i topform ved Major kvalifikationen, men gik igennem 3:1, og vi forventer at se et North i topform ved Majoren. North har et af spillets stærkeste mappools, hvilket må forventes at give dem en fordel, når vi snakker Majorens mapformat, hvor man banner, indtil der er to maps tilbage. Herefter er det en randomizer, som finder det sidste map.
Kan Emil " Magiskb0Y" Reif og Kristian "k0nfig" Wienecke ramme deres topniveau, så er holdet en udfordring for alle.
Spiller, man skal holde øje med: René " cajunb" Borg – Veteranen, pistolmaster og cleaner. 

Fnatic

Efterhånden ser det ud til, at alle de svenske hold har tabt efter den store rokade tilbage i august og oktober. Fnatic er ingen undtagelse, og den tidligere superstjerne duo i form af Freddy " KRiMZ" Johansson og Olof "olofmeister" Kajbjer er langt fra deres tidligere niveau. Holdet har skiftet rollen som ingameleader rundt mellem hinanden, og både Dennis "dennis" Edman og Simon "twist" Eliasson har forsøgt sig uden meget succes. Rygerne går på, at der kommer en større svensk rokade efter Majoren, hvor både Fnatic, GODSENT, NiP og Epsilon bliver involverede. Hvordan, det kommer til at påvirke spillerne, er svært at sige. De får dog svært ved at lave en dårligere fremvisning end ved ELEAGUE, men de er et af holdene, som både har en svag mappool, manglende struktur og et miskmask af roller. I mellem dem og G2 Esports er der gode chancer for, at en af dem går hjem 0:3.
Spiller, man skal holde øje med: Dennis " dennis" Edman – Pistolgud og holdets impact spiller.

   

G2 Esports

Der er langt til det niveau, som G2 viste ved ECS Season 1. De kom knap og nap med til Majoren og sneg sig lige med, da de slog Immortals 19:17 på Cache i en kamp, hvor brasilianerne kollapsede totalt efter en 11:4 føring.
Siden da har de kun spillet DreamHack Las Vegas kvalifikationen, hvor de vandt 2:1 mod DarkPassage, som måtte forfeite sidste map, da de skulle nå et fly til WESG. Derefter blev de kørt over af Fnatic på dust2 og cache.
Det er vist ingen hemmelighed mere, at G2 Esports og EnVyUs kommer til at ende ud i et nyt superhold. Om det er derfor, at Richard "shox" Papillon kun har 65 timer i CS:GO over de sidste to uger, og at motivationen ikke er høj på holdet, kan man kun gisne om, men det er ikke usandsynligt. Holdet lever og dør med shox og Adil "ScreaM" Benrlitom, og det er svært at være stabile med den model. Holdets mappool er faldet ret meget af på den, og G2 Esports er en stærk kandidat til at gå 0:3, hvis de skulle tabe til Fnatic, som de gjorde for blot en uge siden.
Spiller, man skal holde øje med: Richard " shox" Papillon – Kaptajn, clutcher og impact spiller.

Hvem tror du, der vinder de første kampe?