DreamHack Leipzig er lige om hjørnet, og selvom feltet ikke indeholder mange af de store navne, bliver det en fremragende styrkeprøve for holdene, der ligger i top 15 - 30. Der er 700.000 kroner i præmiepuljen, når holdene tørner sammen den 13. januar, og for en gangs skyld, har vi ikke begge danske hold i den samme gruppe. Grupperne er:

   

Gruppe A Gruppe B
Heroic
LDLC
Fnatic Academy          
Qwerty
Rogue
FlipSid3 Tactics
Vega Squadron
BIG

      

Heroic formåede ikke at kvalificere sig til DreamHack Masters Las Vegas, da de blev slået 2:1 af FlipSid3 Tactics. De havde en solid CT side på Mirage og sluttede andet map 11:4, men formåede aldrig at kæmpe sig igennem modstandernes forsvar som T. Heroic har dog siddet i bootcamp op til Leipzig, og de er både turneringens højest rangerende hold på hltv og det mest erfarne hold udover FlipSid3. Holdet har både firepoweren, taktikken og erfaringen til at sikre sig trofæet, så lad os håbe, at holdet starter 2017 stærkt. Har du læst vores interview med Marco "Snappi" Pfeiffer?

Spiller man bør holde øje med: Nikolaj "niko" Kristensen

   

Team LDLC endte i finalen ved ESEA Global Season 23, hvor de viste gode takter på Overpass, men faldte i finalen til Rogue. Hvis ikke Antoine "to1nou" Pirard rammer et højt niveau, har holdet det svært. Det illustreres nok bedst ved, at holdets kaptajn og igl., Kévin "Ex6TenZ" Droolans, er holdets tredjebedste spiller, hvis man ser på ratingen for de sidste tre måneder. Et par af spillerne er ret uerfarne, hvilket Ex6TenZ omtaler i hans TwitLonger efter ESEA. 

Spiller man bør holde øje med: Alexandre "xms" Forté

     

Rogue vandt velfortjent ESEA Season 23: Global Premier Challenge, hvor det var hele holdet, som spillede godt. Det bliver spændende at se, om holdets aggressive spillestil på CT-siden, hvor de aktivt opsøgte aimdueller og tager mapkontrol, kommer til at blive counteret af flere modstandere, som nu har set Rogue i aktion. 

Spiller man bør holde øje med: pistolguden Jesper "tenzki" Plougmann

    
qwerty kan nok bedst betegens som et hold af outcasts, hvor Mikail "Maikelele" Bill er holdets højest profilerede spiller. Forberedelserne til turneringen har heller ikke været nemme, da Maikelele deltog i ASUS ROG Community Challenge, der foregik fra den 5 til 8 januar. Faruk "Pita" Pita har været coach det meste af 2016, men stod inde flere gange for CLG, hvilket han klarede ganske fint, men holdet mangler firepower. Det har de måske fundet i Simon "Atter" Atterstam, der spillede ganske solidt ved TWC. Men med manglende træning og svag firepower, bliver det svært at se qwerty gå videre fra gruppen.

Spiller man bør holde øje med: Simon "Atter" Atterstam

  
BIG (Berlin International Gaming) går efter at blive Tysklands nye powerhouse og har sikret sig de tre bedste spillere i Tyskland. Tre af spillerne spillede for NRG Esport i Nordamerika, hvor de ikke opnåede noget overhovedet. En stor del af problemet lå ved holdets firepower, hvor ethvert hold med både Faith "gob b" Dayik og Nikola "LEGIJA" Ninic ligger et enormt pres på resten af holdet. De har dog fået markant mere firepower med dette lineup, hvor Johannes "tabseN" Wodarz er Tysklands bedste spiller, Johannes "nex" Maget var tidligere landets bedste spiller, og Kevin "Keev" Bartholomäus er landets bedste AWPer. Det er på papiret et fornuftigt lineup, men nex har altid haft det svært på LAN, samt han er ikke kendt for at være en smart spiller. LEGIJA kaldes ofte en supportspiller, men forsøger ofte at spille som en stjerne, hvilket hans skillset ikke er til, og som i sidste ende koster hans hold mange overtalssituationer.

Spiller man bør holde øje med: Johannes "tabseN" Wodarz

   

 

FlipSid3 Tactics er det eneste hold ved turneringen, som også deltager ved Majoren. Om det betyder, at de bruger Leipzig til de sidste finjusteringer inden Majoren og ikke går all-in, eller de gemmer en række af deres strategier, bliver spændende at se. Det er en flok garvede gutter med undtagelse af Denis "electronic" Sharipov, og holdet taber sjældent stort til dårligere hold. De kan dog blive overrumplet af rå firepower, hvis enten BIG eller Vega Squadron møder op med deres højeste niveau.

Spiller man bør holde øje med: Georgi "WorldEdit" Yaskin

   

Fnatic Academy kan måske se lidt malplaceret ud i dette selskab, men holdet har spillet ganske solidt igennem det sidste stykke tid, og sidder som nummer 29 på hltv. Det er velfortjent efter at de vandt China Top 2016, hvor de slog VG.CyberZen og MVP.Project. De havde også en solid fremvisning ved Acer Predator Masters, hvor de endte som nummer fire efter et 2:1 nederlag til Rogue. Det er ikke et fuldtalligt Fnatic Academy, som deltager ved turneringen, da David "Jayzwalkingz" Kempner står ind for Aleksandar "jayzaR" Zarkovic. Jayzwalkingz er ikke en dårlig erstatning, og han vist et imponerende niveau ved ESEA Season 22 Global Premier Challenge, hvor han dominerede Echo Fox med 41 kills over 26 omgange, og en adr. på 150. Holdet er måske ikke favoritter, men de kan sagtens gøre skade i deres gruppe.

Spiller man bør holde øje med: Niclas "PlesseN" Plessen

 
Vega Squadron kom på folks radar efter ELEAGUE kvalifikationen, hvor de godt nok ikke fik kvalificeret sig, men formåede at sende Ninjas in Pyjamas ud 16:2 på Cache. Men, når det er sagt, så var der ikke meget spændende over deres knebne sejr mod CLG, og tabene til G2 og EnVyUs. Nikolay "Mir" Bityukov havde et imponerende LAN ved kvalifikationen, men kan han gentage det – for det er nødvendigt, hvis Vega skal udfordre.

Spiller man bør holde øje med: Nikolay "Mir" Bityukov

Med de deltagende hold, så satser vi på at se et dansk hold i finalen, og turneringen starter ud kl. 14:00 den 13 januar, hvor Heroic møder qwerty. Det streames på Twitch: