De to tidligere holdkammerater Andreas "Cr1t-" Nielsen fra Evil Geniuses og Johan "N0tail" Sundstein fra OG skal kæmpe om en præmiepulje på næsten 700.000 kr. ved The Summit 6. 

Dette er den anden store turnering, hvor Cr1t- spiller som kaptajn for det amerikanske hold Evil Geniuses, efter at han forlod OG i august 2016. Cr1t- og N0tail havde indtil da spillet på samme hold siden d. 28 august 2015, da de spillede for (monkey) Business. (monkey) Business blev hurtigt et populært hold, og efter blot to måneder blev alle fem spillere opkøbt af den nyopstartede organisation OG. Her spillede Cr1t- og N0tail side om side i 10 måneder og vandt bl.a. The Frankfurt Major 2015 og The Manilla Major 2016, hvilket sikrede dem en invitation til The International 2016. 

Efter at været kommet på 9. pladsen til TI6 forlod Cr1t- OG for at blive kaptajn for Evil Geniuses, da deres tidligere kaptajn, Peter "ppd" Dager, valgte at trække sig tilbage for at blive en del af den administrative del af Evil Geniuses. 

Det er dog ikke første gang, at Evil Geniuses og OG mødes, efter at Cr1t- skiftede hold. De to hold spillede mod hinanden om en finale plads i MarsTV Dota 2 League 2016 Autumn, hvor Evil Geniuses vandt 2-1 over OG. 

MarsTV turnering startede kun to uger efter, at Cr1t- skiftede hold og blev femte mand og kaptajn for de fire andre spillere på OG. OG fik 3 nye spillere en måned før MarsTV Dota 2 League 2016 Autumn startede, hvilket gør The Summit 6 til den første turnering, hvor de nye hold har haft god tid til at lære hinanden at kende og lægge nye strategier.

Til The Summit 6 er ikke kun Evil Geniuses og OG inviteret, men også Digital Chaos, hvor den danske spiller Rasmus "MiSeRy" Filipsen er kaptajn. Dette kommer efter, at Digital Chaos kom på andenpladsen i The International 2016.

The Summit 6 løber fra d. 16 - 20 november 2016 og streames på Beyond The Summit´s egen Twitch kanal.