Riot har for noget tid siden lanceret deres nyeste patch, patch 6.22. Da det er den første nye patch update , siden preseason er startet, er der sket en masse ændringer:

Champion updates:
Riot har i preseason, som tidligere nævnt, valgt at give næsten alle assassins et rework. De har givet et rework til Talon, Katarina, Leblanc, Rengar, Fizz, Kha'zix, Akali, Zed, Ekko og den berygtede solo queue jungler Shaco. Specielt Talon har fået et stort rework og er nu blevet lavet til en champion, der skal roame. Det skyldes hans nye E ability "Assassin's path", der gør det muligt for ham at hoppe over alle former for forhindringer. Katarina har også fået et stort rework og er nu i stand til at bruge sin E ability, "Shunpo", hele to gange. Dette skyldes hendes nye passive ability "Daggers", der giver hende 96% cooldown på sit E i lvl 18, når hun samler en af sine Daggers op. Alle disse store reworks til assassins betyder, at vi nu er kommet ind i det, man kalder for "Assassin meta", hvilket kommer til at ændre den spillestil, vi har spillet de sidste 3 måneder. 

Billedresultat for edge of night lolBilledresultat for Duskblade lolBilledresultat for Control ward lolBilledresultat for poachers dirk

Items:
Riot har i denne patch besluttet at fjerne en af de mest essentielle wards, når man spiller mod usynlige enemies, nemlig Vision wards. Som erstatning for dem er der kommet en helt ny form for ward, kaldet "Control Ward". Control Wards fungerer lidt ligesom Vision Wards, da de gør dig i stand til at se modstandere, der er i "Camouflage" og deaktivere normale wards. De gør dig dog ikke i stand til at se modstandere, der er "Invisible". Dette er champions som Talon og Shaco. Udover at tilføje Control Wards til spillet, har Riot nu også fjernet armor penetration og udskiftet dette med "Lethality". Lethality er stort set det samme som det tidligere armor penetration, bortset fra at lige fra du får det, får du 40% af den samlede lethality, mens du får de sidste 60% gennem din modstanders level. Lethality har derfor udskiftet armor penetration på alle items og har specielt en stor indflydelse på items som Ghostblade, Duskbalde of Draktharr og det helt nye item "Edge of Night". 

Edge of Night er et helt nyt item, Riot har lavet specielt til assassins. Denne item er perfekt til assassins, da den giver dig 35 magic resist og giver dig et spell shield, der varer i hele 10 sekunder. Udover det gør den dine roams meget effektive, da den giver dig +20 movement speed og +15 lethality. Item'en er derved et must buy, hvis du som AD assassin er mod en mage som Lux, Xerath eller Ryze.

Riot har også givet en stor update til et af de stærkeste assassin items Duskblade of Draktharr. Duskblade gør dig nu i stand til at deaktivere alle modstanderes wards, du går forbi i 8 sekunder. Dette gør dine roams og ganks utroligt effektive.

Billedresultat for Living jungle lol

Living jungle:

Som artiklens overskrift siger, har Riot lavet en masse ændringer i junglen. De har bl.a. gjort junglen mere levende ved at tilføje 3 forskellige planter med farverne blå, rød og grøn. De røde planter er "Blast cones", der skubber dig væk fra det sted, du ødelægger den. De blå planter er "Scryer's Blooms" og fungerer lidt ligesom Ashes E ablity "Hawkshot", da den skyder en masse støv ud gennem mappet, der viser alt lige fra modstanderes jungle til wards. De grønne planter, "Honeyfruit", er små træer, der indeholder 5 frugter. Når du angriber træet falder frugterne ned på jorden, og for hver frugt, du tager, healer du 3.5% af dit maximum hp, men bliver slowet 35% i 0.25 sekunder.

Udover de masse planter Riot har tilføjet til spillet, har de også lavet alle jungle camps om. De har bl.a. fjernet de små monstre ved Red og Blue buff campsene således:

Billedresultat for Living jungle lol

De har også tilføjet flere små raptors ved raptorcampen og lavet golemcampen om, så de laver en svagere reinkarnation af dem selv, når de bliver dræbt.  

Billedresultat for Living jungle lol raptors

Mastery update:

Riot har også lavet en masse små ændringer til spillets Mastery Tree.

Ferocity:
I Ferocity træet har de tilføjet en ny mastery kaldet "Fresh blood", der gør, at dit første basic attack skader 10+1 per level og kan bruges hvert 6. sekund. Udover dette har de ændret "Double Edged Sword" og giver dig nu 5% ekstra damage mod alle, men gør så at du også tager 2.5% ekstra damage, hver gang du bliver skadet. Der er også kommet et andet nyt mastery kaldet "Battle Trance", der giver dig op til 5% bonus damage i fights.

Cunning:
I Cunning træet er der kun blevet tilføjet et nyt mastery. Det mastery hedder "Greenfather's Gift" og er perfekt for assassins, da det lader dig skade 3% af din modstanders nuværende health som magic damage.

Resolve:
I Resolve træet er der blevet tilføjet 3 nye masteries, Siegemaster, Fearless og Courage of The Colossus. 

Siegemaster giver dig 8 armor og magic resist, når du er tæt på et af dine turrets. Denne mastery er perfekt til champions, der ikke er særligt stærke i laning phase, da du kan farme under dit turret med en masse armor og magic resist. 

Fearless er et af de stærkeste masteries i dette træ. Det giver dig 10% +2 per level bonus Armor og Magic resist, når din modstander har skadet dig i mere end 2 sekunder. 

Courage of The Colossus er det perfekte mastery for champions med meget Crowd Control. Det giver dig et stort shield på hele 10+10 per level +7% af dit maximum health for hver champion, du har crowd controlet med hard cc (Stuns, knock-ups mm.)