Elgiganten er trådt ind på den danske esportsscene, efter de tilbage i juni indgik et samarbejde med Sørby eSport, og i september indgik de så også i et samarbejde med Copenhagen Flames. Deres samarbejde med Sørby eSport kunne man se frugten af ved Elgiganten Cup #3, hvor der blev afholdt Nordens største 2v2 FIFA17 turnering, som mere end 350 deltog i. 

Vi har haft fat i Roger Rasmussen fra Elgiganten for at høre, hvad Elgigantens vision med disse samarbejder og dansk esport er.

Elgiganten har tidligere støttet op om turneringer (FIFA), men hvad fik jer til at indgå samarbejde med Sørby eSport og Copenhagen Flames?

Som en af Danmarks største forhandlere af FIFA og konsoller ser vi FIFA-turneringer som den bedste mulighed for at give noget tilbage til FIFA-community’et, som virkelig er kommet langt i Danmark i de senere år. Det var faktisk også netop muligheden for at lave en lidt anderledes FIFA turnering, der fik vores samarbejde i gang med Sørby eSport. Idéen om en 2vs2 turnering frem for det mere normale 1vs1 format tiltalte os meget, da vi gerne vil fremme de sociale aspekter i esport og gaming generelt.

I Elgiganten har vi ikke haft nogen historie for sponsorater og generelt partnerskaber på denne måde, så for os var det helt nyt, men det ihærdige arbejde som Sørby eSport hver eneste dag ligger i foreningen gjorde, at vi var overbeviste om, at de var den rigtige forening for os at bakke op om.

Med Copenhagen Flames er historien en lidt anden og selve baggrunden for det partnerskab ser vi også anderledes på, da der her er tale om en professionel organisation og ikke en frivillig forening, som Sørby eSport er. Copenhagen Flames præsenterede et ekstremt spændende og anderledes syn på, hvordan man skal drive og opbygge en esports organisation. Dernæst ser vi mange spændende muligheder for Overwatch i fremtiden, hvilket gjorde, at vi gik med i dette projekt.

Hvordan opstod samarbejdet med Sørby eSport og senere Copenhagen Flames?

Samarbejdet med Sørby eSport opstod da Sørbymagle Idrætsforening fik idéen til at lave en 2vs2 turnering tilbage i januar måned. De ledte efter nogle mulige samarbejdspartnere til eventet og tog derfor kontakt til vores varehus i Slagelse, hvor vores varehuschef Leif Sønderstgaard hurtigt greb muligheden for at støtte op om et godt lokalt event. Derefter holdt vi kontakten og afholdte igen en Elgiganten Cup i maj måned, hvilket virkelig blev startskuddet på vores samarbejde. Vores støtte kommer bl.a. til udtryk i at sikre økonomien, så alle medlemmer kan komme til LAN-events og turneringer rundt omkring i landet.

Vores samarbejde med Copenhagen Flames kom også i stand på en lidt anderledes måde, og det var også lidt en tilfældighed, at de fik mulighed for at præsentere deres idéer for organisationen. De gjorde det nemlig gennem et møde, som faktisk handlede om noget helt andet, men da de nævnte deres tanker, blev vi simpelthen nødt til at høre mere.

Elgiganten er ikke den eneste elektronikgigant, som er begyndt at støtte op om esport, hvor vi tilbage i august havde POWER LAN. Kommer Elgiganten til at afvikle lignende arrangementer?

Der er mange om buddet og heldigvis for det. Esport er inde i så stor en udvikling, at der er brug for mange hænder til at løfte den danske scene til et niveau, der fx kan matche vores naboer i Sverige. Flere etablerede forhandlere af elektronik (både lokale og nationale) har i mange år støttet op om events, og vi ønsker først og fremmest at være med til dette og måske lave nogle lidt anderledes ting, end hvad vi har set tidligere.

Først og fremmest har vores fokus været på NL-Party, som vi har bakket op om de sidste 2 år, som hovedpartner, og dernæst har det været på Elgiganten Cup, som er den FIFA-turnering, vi nu har afholdt for 3. gang med Sørby eSport. Vi støtter også op om flere mindre lokale LAN-events, som fx NPK (NetParty Kolding) og mange andre LAN-events rundt omkring i hele Norden.

           Foto: Sørby eSport

Der er ingen tvivl om, at I vil komme til at se os mange flere steder i fremtiden, men vi ønsker at gøre alt, hvad vi laver med den dybeste respekt for det etablerede community og støtte op der, hvor det giver mening for alle parter. Vi vil ikke bare købe os ind og så levere noget ingen er tjent med – det er vores 1. prioritet. Man skal kravle, før man kan gå – vi vil kun levere de bedst mulige oplevelser for de deltagere, der tager til et event, hvor vores navn står på listen over partnere.

Kommer vi til at se Elgiganten indgå i flere samarbejder med klubber?

Det er bestemt ikke utænkeligt. Vi får hver eneste dag henvendelser om spændende projekter, som vi faktisk har lyst til at støtte op om, men vi ønsker ikke at være med i noget, hvor vi fra starten kan se, at vi ikke kan give den hjælp, der behøves, for at projektet bliver bedst muligt for alle. Det er bl.a. også derfor, vi involverer os så meget i Sørby eSport – for her kan vi få erfaringer sammen med foreningen, som vi på sigt kan bruge til at hjælpe andre foreninger og klubber i Danmark og resten af Norden.

            Foto: Sørby eSport, Bootcamp

Tror du at flere virksomheder får øjnene op for gaming og esport i Danmark?

100% - der er ikke nogen vej udenom esport. For mange virksomheder er dette vejen til at få kontakt med en målgruppe, som du ikke kan få kontakt med, hvis du ikke får øjnene op for esport. Jeg tror, vi i fremtiden vil se rigtig mange virksomheder, som vi normalt ikke vil forbinde med esport, gå ind i forskellige samarbejdsformer med etablerede organisationer og foreninger.

Vi er ekstremt stolte af at være med til at støtte talentudviklingen indenfor esport i Danmark med vores samarbejde med Sørby eSport og Copenhagen Flames.

Vi på Gaming.dk synes, det er pisse fedt, at de lokale esports klubber får noget kærlighed. For de laver et rigtigt godt arbejde, og har massere af spændende projekter.

Hvis du gerne vil vide mere om esports klubber, så kan du læse mere om nogle af dem her, hvor vi har valgt at fremhæve dem, som tilbyder fysiske rammer:

Aalborg eSport: Facebook - Hjemmeside (På vej)
Ballerup eSport: Facebook - Hjemmeside
DHG eSport (Odense): Facebook - Hjemmeside
Ikast Brande eSport: Facebook - Hjemmeside
Marienlyst eSport: Facebook - Hjemmeside
Roskilde eSport: Facebook
Sørby eSport: Facebook - Hjemmeside