Netcaféer i de fleste byer. Store LAN's med flere tusinde kroner i præmie. Danske hold og spillere, der klarer sig forrygende i udlandet og slår andre meget større nationer. Esport er for alvor ved at blive en stor ting i Danmark, og nu vil Café AE i København præsentere et helt nyt projekt: Danmark første esportsbar. 

På baren vil der blive afholdt faste viewing parties hver fredag fra klokken 17., hvor der vises esport på storskærm og giver gode muligheder for seere at mødes over et måltid eller en drink. Projektet går under navnet Waypoint Copenhagen, og de har deres første åbningsdag d. 30 september, hvor der vil være åbningsfest samtidig med, at man viser finalerne til Overwatch Open. Desuden kan man møde spillerne og manageren fra Copenhagen Flames' Overwatch hold.

Manden bag initiativet hedder Johan Schnack Mertz, som arbejder for Café AE, og esportsbaren er en idé, han har gået med længe:

Jeg har så mange gange forsøgt at planlægge barcraft (StarCraft på bar, red.) ude i byen, men alt for ofte blevet mødt af udfordringer. Enten skulle man punge ud af egen lomme eller også var sportsbarene ikke interesserede i at lægge lokaler til. Derfor ville jeg rigtig gerne skabe et fast mødested ude i byen, hvor man kunne komme og se esport.

                                                                 Foto: Waypoint Copenhagen

Det er planen, at Waypoint Copenhagen skal blive et samlingspunkt for esport viewing i Danmark, og Johan Schnack Mertz regner med, at der vil blive vist både Hearthstone, LoL, CS:GO, Dota 2 og Starcraft 2 og flere andre spil. Allerede nu er der planlagt flere CS:GO- og StarCraft-events,

Vi har seks logoer på vores banner, og det er meningen, at vi skal vise det hele. Generelt er vi meget åbne over for nye ting, der kommer. 

På baren vil der blive afholdt arrangementer hver fredag og eventuelt andre dage, hvis der er store turneringer.