Det er nu ved at være på tide, at vi vender øjet i mod den tredje gruppe til dette års Worlds, gruppe C. Den udgøres af følgende hold:

  • Edward Gaming (Kina)
  • H2k-Gaming (EU)
  • INTZ e-Sports (Brasillien)
  • ahq e-Sports Club

Gruppe C er på mange måder en af de allermest spændende grupper at følge med i til Worlds. Det allermest sandsynlige scenarie er, at EDG går videre på førstepladsen, mens INTZ e-Sports bliver nummer sjok. Men til gengæld er det meget svært at forudsige, hvem der tager andenpladsen og derved følger med EDG videre til kvartfinalerne.

Baggrund for predictions

EDG er suverænt det bedste hold i gruppe C. De kvalificerede sig til Worlds uden de store problemer, da de tog førstepladsen til Summer Splittet i den kinesiske LPL. Efter at have taget førstepladsen i deres egen gruppe i LPL med en win/loss på 16-0 slog de både stærke Team World Elite i semifinalen og Royal Never Give Up i finalene. EDG ankommer derfor til Worlds med en imponerende track record og meget skal gå galt før den stærke ADC Hyuk-Kyu "Deft" Kim og de andre drenge skal opgive førstepladsen i gruppen. 

H2k er en af de mere erfarne hold i EU LCS. Holdet stammer helt tilbage fra 2011 og har set mange spillere komme og gå. Dog har de i løbet af 2016 haft en nogenlunde stabil roster, (den eneste change var Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou, der forlod H2k, men vendte tilbage igen kort efter) og det kan mærkes på deres performance. Man kan altid regne med, at det ikke går helt galt for H2k, og de er et af de få hold, som G2 Esports faktisk frygter. Dog var deres performance til Summer Split playoffs ikke suveræn og lige nu er de nok kun det tredje bedste hold i EU (overgået af G2 og Splyce). 

INTZ e-Sport er jokeren i gruppe C. Det brasillianske hold har på ingen måde erfaringen eller talentet til at spille sig videre, men til gengæld kan de måske være med til at afgøre, hvem der tager med EDG til kvartfinalerne. Hvis det lykkedes dem at slå enten H2k eller ahq, kan det meget vel afgøre gruppen. Ikke desto mindre har INTZ kæmpet hårdt for at komme til Worlds, og det bliver fedt at se dem yde deres allerbedste for at blive i turneringen som muligt.

Kampen om andenpladsen i gruppen bliver tæt, men i sidste ende er det mest sandsynlige scenarie, at ahq e-Sports Club slår dem og tager billetten videre fra dem. Skal de dog have en chance, er FORG1VEN og Oskar "Vander" Bogdan nødt til at vise klasseform og bære deres hold til sejr over ahq og INTZ. 

Men alt i alt er ahq bare det stærkere. Ahqs jungler, Xue "Mountain" Zhae Hong, har vist rigtig gode takter, og han kommer sandsynligvis til at give sin botlane den edge, de skal bruge for at slå FORG1VEN og Vander, så de til slut kan tage gamet og indtage andenpladsen i gruppe C og komme videre til kvartfinalerne. 

Predictions:

1. Edward Gaming 

2. ahq e-Sports Club

3. H2k-Gaming

4. INTZ e-Sports

Bemærk

Vi bringer vores predictions for den sidste gruppe, gruppe D, på søndag klokken 16.00