Flere af de nordamerikanske CS:GO hold har fået nok af den ustabilitet, som der indtil videre har hersket, når det kommer til Counter-Strike ligaerne. Flere CS:GO ligaer er kommet og gået, og nu har esportsorganisationerne valgt at tage sagen i egen hånd. 

Derfor har de nu oprettet deres helt egen esports samarbejde, The Professionel Esports Association (PEA), der skal drive en CS:GO liga, der skal køre stabilt uden pludselige afbrydelser. Ligaen skal køre i 10 uger hver sæson, og det er planen, at det skal blive den største liga i USA. 

Ind til videre er der planlagt en prize pool på 500.000$ den første sæson og en samlet prize pool på 1 million dollars det første år. Pengene skal komme fra sponsorer og fra medier, der gerne vil sende kampene, der bliver spillet i ligaen. 

Bag projektet er nogen af de største hold inden for CS:GO verdenen og tæller både TSM, C9, CLG og Immortals blandt flere. På den her måde kommer det også til at være selve holdene, der bestemmer, hvordan ligaen skal køres. Hos CS holdene regner man med, at det vil gøre esport mere professionelt. Det fortæller en af medejerne af NRG Esports, der har været med til at grundlægge associationen, Andy Miller til theScore esports:

"PEA er den første ejeropereret liga i hele esportens historie. For første gang vil spillerne tage del i overskuddet og have en meningsfuld role i at hjælpe med at forme operationalle beslutninger til en liga. Her skal det også forstås som et vendepunkt i esportens historie, som repræsenterer et højere niveau af professionalisering."

Det skal dog siges, at holdene bag PEA ikke planlægger at afbryde samarbejdet med de eksisterende esports associationerne, og at de er i gang med at forhandle med The Esports Championship Series om en aftale, der skal løbe mange år frem. 

PEA's liga bliver skudt i gang fra januar 2017.