De seneste par dage er en uventet strid dukket op inden for den professionelle LoL scene. Flere af LCS holdene er kommet i konflikt med det firma, som ellers står bag deres arbejdsplads, Riot Games. Striden handler kort fortalt om, at de professionelle hold føler, at der er for mange begrænsninger på at tjene sponsorpenge. 

Den strid tog i går aftes endnu en drejning, da en af de større sponsorer i LCS, HTC, som bl.a. sponsorer TSM, Team Liquid og Cloud9, hintede på deres Facebook side, at de ville trække deres støtte fra LoL holdene, hvis ikke at der blev gjort noget for at fjerne begrænsningerne. 

De restriktionerne, som HTC og de andre sponsorer peger på, omhandler bl.a. Riots forbud mod at lade sponsorer optræde på LCS eller lade spillerne bære sponsoret udstyr, såsom headsets. 

En tredje regel, der forbyder LCS-spillere i at reklamere for andre spil, har dog i høj grad været med til at starte debatten. Da LCS spillerne i princippet er ansat af Riot og får penge får dem, mener Riot nemlig ikke, at de må reklamere for andre spil end League of Legends.

Og hos TSM har man nemlig ladet nogle at spillerne deltage i en række HTC reklamer, hvor de spillede mobilspil på en HTC Vive. Herefter anklagede Riot spillerne for at bryde regelen, men TSM forsvarede sig med, at reklamerne var ment til at promovere smartphonen og ikke de spil, som der blev spillet på den. 

Riot lod derefter TSM slippe og i løbet af i de sidste to dage, er der også begyndt at komme lidt ro på konflikten. I forgårs udsendte Marc Merill, en af grundlæggerne af Riot Games, en post, hvor han medgav, at restriktionerne er for heftige, og at Riot gerne vil være med til at gøre det mere profitabelt at drive et LCS hold. Herefter kom der et promte svar fra Andy "Reginald" Dinh, ejeren af TSM, om at ham og flere af holdene fra NA LCS ligaen var gået sammen om at skrive en mail til ham med en liste over krav, de gerne ser gennemført i LCS. 

Startede med kritik af patch notes

Hele striden startede ud med slet ikke at handle om penge, men i stedet om en af de nyeste patches i LoL, patch 6.15. Her indførte Riot en række ændringer, der gjorde det mere besværligt at lane swappe i mellem top og bot; noget, de følte, var med til at gøre spillet kedeligt at se på. Dette mente Reginald dog var helt hen i vejret og burde ikke være noget, som Riot skulle blande sig i, da spillerne havde brugt lang tid (og derved penge) på at øve sig på denne strategi.

Herefter brød Marc Merrill ind og begyndte at anklage Reginald for at beholde de mange penge, han har tjent på LoL og ikke bruge dem på sine spillere, som jo bruger tiden på at øve sig og spille. Ud over det anklagede Merrill LCS holdene for at investere de penge, som de har tjent på LoL, i andre spil i stedet for at investere dem i LCS. 

Det fik debatten til at eksplodere, og flere hold var straks ude for at forsvare sig selv i mod beskyldningerne. De mente på ingen måde, at de profiterede særlig meget på League of Legends, ej heller at overskudet blev brugt andet steds. Christopher "MonteCristo" Mykles, tidligere ejer af Renegades, påstod endda, at det var meget få hold, der overhovedet tjente noget på LoL. 

Reginald selv vendte tilbage med svar på kritikken en dag senere, hvor han forklarede, at han er en af de største investorer i LoL nogensinde, men at opbyggelsen af LCS faktisk var ved at kvæle hans forretning, og at det kun er ved at blive værre for LCS holdene, da deres indtjening forbliver den samme, mens deres udgifter i form at spillerløn, husning og ekstra personel kun stiger.