Et af årets højdepunkter er lige om hjørnet. De bedste danske hold tørner sammen, og vinderen kan tage størstedelen af 175.000 kr. og titlen 'Bedste danske hold'. Med både Astralis,Team X og Dignitas tilstede så bliver der kamp om podiepladserne, men en række mindre hold vil byde disse hold op til dans, og det skal nok bliver underholdende. De danske hold spiller altid tæt, når de mødes til udenlandske turneringer, og Digntias har både udfordret Astralis på maps og taget maps fra dem. Herudover får vi det nye Rogue lineup at se, og samtidig får vi at se Tricked, Delete, Singularity og Alpha Gaming i aktion mod topholdene. Kampene startes kl. 19:00 d. 26, hvor holdene tørner sammen i to grupper og i Bo1s. 

Gruppe A:

Astralis vs. Tricked
Rogue vs. Alpha

Gruppe B:

Dignitas vs. Singularity
Team X vs. Delete

Astralis har haft en rigtigt skidt start efter ferieperioden, hvor de startede ud med at tabe 16:13 til Team X på både Train og Overpass. Endnu værre stod det til mod Natus Vincere, som lod Astralis få 6 og 7 omgange på Mirage og Train. Det har især været en fraværende Nicolai ”device” Reedtz, der må bære en del af skylden for tabene til Team X, hvor hans normale standard niveau er imponerende højt, så har han over de første fire kampe i ESL ligaen haft en avg. ADR på 53. Samtidig har pausen heller ikke gjort mere for at få kørt Markus ”Kjaerbye” Kjærbye ind i rytmen, og i de fire kampe var teamworket og koordinationen fraværende størstedelen af tiden. Astralis sidder dog og bootcamper op til POWER LAN, så mon ikke at et par af tingene bliver rettet op på. Når det er sagt, så giver det også mange af de andre hold gode chancer i mod Astralis. Både set ud fra at samarbejdet for Astralis så mangelfuldt ud, og at deres mappool ser meget svag ud, hvor et hold som Team X både kan og vil straffe det.

Tricked viste et solidt niveau ved ASUS ROG Summer 2016, men stødte desværre ind i Space Soldiers, som overbevisende endte med at vinde tuneringen. Online har holdet haft en række fornuftige resultater, men i deres første kamp mod Astralis, så får de deres sag for, da de på alle områder står svagere end deres modstandere. De har dog gode chancer, hvis de kan få taget Astralis ud på enten Nuke, Train eller Cobblestone, som holdet har set ganske fornuftigt ud på og deres modstandere meget svingende. Om den garvede Nicolai "HUNDEN" Petersen kan lede sit hold til sejr, og Nikolaj "niko" Kristensen kan leve op til de rosende ord fra Team X, får vi at se i weekenden. 

Rogue har stort set lige samlet holdet op, og det bliver første gang, at vi ser det internationale lineup til lan. Det skal nok blive spændende at se, hvad holdet kan præstere, og hvordan spillernes roller passer sammen. Det er ikke et hold, som har en voldsom mængde firepower, men mange af spillerne er solide spillere og med solidt teamwork, så kan de udfordre et par af de andre hold. Rogue får dog nok problemer i form af deres mappool, hvor de ligesom med Dignitas ikke har haft megen tid til at øve maps og samarbejde i samme omfang som de andre hold. Der var dog positive takter at spore, da holdet mødte ALTERNATE aTTaX, og selvom det endte 2:0 i tyskernes favør, så var det to tætte maps, som begge endte 19:17 og 19:15.

Alpha Gaming har spillet rigtigt godt det sidste stykke tid og vandt senest NetParty Herning, hvor de vandt overbevisende i finalen 16:6 på Nuke og 16:3 på Overpass mod OnlineRol. Holdet har været et af de mere stabile hold og har vist, hvad solidt teamwork kan gøre. Alpha tog den sidste plads ved POWER LAN efter at have slået Cursive og Magistra. Det bliver spændende at se, om Alpha kan fortsætte deres flotte form fra NPH og give de mere etablerede hold kamp til stregen.

Dignitas har efter Valves udmelding omkring coaches revurderet deres tilgang til spillet, hvilket betyder, at Mathias "MSL" Lauridsen igen har taget igl. rollen, som de havde tiltænkt sig skulle tilfalde deres coach, Casper "ruggah" Due. Samtidig har holdet skulle tilføje Emil "Magiskb0Y" Reif  til deres setups og skifte rundt på positioner, da Magiskb0y har en helt anden rolle og spillestil end Jesper "tenzki" Plougmann. Online har holdet været meget svingende, og deres 2:0 tab til Space Soldiers var ret overraskende, og deres første fire kampe i ESL har ikke været imponerende. Mod mousesports satte de solide føringer overstyr og endte med at tabe begge kampe 16:14. Mod NiP blev holdet kørt over på Nuke, men vandt overraskende på Dust2, hvor svenskerne aldrig formåede at forcere det danske forsvar, som blev ledt af René ”cajunb” Borg. Dignitas har i sidste øjeblik annonceret, at de deltager med en standin. Det giver holdet mere firepower, men kommer til at sætte dem svagere i form af koordination. Philip "aizy" Aistrup er dog ikke ukendt med MSL og hans tilgang, da han tidligere har spillet for Dignitas.

Singularity vandt første sæson af CS:GO Danmark og kvalificerede sig der igennem til POWER LAN. I sæson to er holdet også godt med og sidder på en #4 plads. Derudover har holdet haft en rigtig god sæson i CEVO Main, hvor de i sæsonen endte som nr. #2 kun overgået af tyskerne fra ALTERNATE aTTaX. Holdet har også spillet fornuftigt i playoffs, hvor de slog finske LGR 2:1. Singularity får dog deres sag for med deres første modstandere i form af Dignitas.

Valde

Team X er et hold, som tidligere så ud til at ende med problemer, efter at både Magiskb0Y og Asger "AcilioN" Larsen valgte at drage andre veje, men holdet har tværtimod ikke set stærkere ud, end de gør nu. Valdemar "valde" Bjørn Vangså har vist en rigtig flot form, men hvad der adskiller holdet fra mange af de andre deltagende er, at deres teamwork er rigtig solidt. Hvis du har set med i deres online kampe, så er det i sær tydeligt på deres hjemmemap Train, at deres teamwork og koordination er rigtigt solidt. Deres sidste lan var PGL Summer 2016 i Kina, hvor de endte i finalen, men tabte 3:0 til Epsilon. Siden da har holdet forbedret deres mappool, men også deres kommunikation og samarbejde. Deres online resultater har været solide, de har vundet de fleste maps og spillet tæt på de maps, som de har tabt. De startede deres ESL sæson ud med to tabte kampe til FaZe, men endte samme aften med at give FaZe endnu en 16:0 oplevelse på Cobblestone i StarLadder kvalifikationen. Udover Astalis så er Team X nok det mest solide hold, hvor de får meget ud af deres talentmasse, hvor et hold som Dignitas stadig har meget at arbejde med for at kunne aktivere deres talent konsekvent.

Delete har haft en række fornuftige kampe, hvor de har vist et godt niveau mod hold som Spirit og Preperation. Holdet har dog en monumental opgave foran dem, da de starter ud med at møde Danny ”BERRY” Krügers gamle holdkammerat fra SK Gaming, Michael "Friis" Jørgensen. Delete står svagere end Team X på samtlige områder og skal Delete have en chance, så bliver det i form af det unge talent Johannes ”b0RUP” Borup, som må træde til. b0RUP er en spiller, som man absolut bør holde øje med i fremtiden, men mod Team X skal der en fænomenal præstation til at gøre kampen tæt.

Astralis går ind til turneringen som favoritten, men Dignitas har talentmassen til at kunne udfordre de andre hold,  og Team X er pt. nok det mest velbalancerede tophold i danmark. Det bliver rigtigt spændende at se, om de mindre danske hold kan udfordre og evt. tage et map fra deres mere velkendte modstandere. 

Hvem, tror du, vinder POWER LAN?