ELEAGUE nærmer sig sin afslutning, og selvom finalefeltet er svagere efter at SK Gaming blev diskvalificeret, så er det det stadig en solid gruppe af hold uden de brasilianske Major vindere.

For de tilbageværende hold, er der garanteret en præmie på 50.000$, men vinderen tager 390.000$.
Hvad der også er garanteret er spændende og underholdende CS, hvor stort set alle kvartfinale kampene må forventes at blive tætte.

EnVyUs mod Fnatic ville for et halvt år siden have været en finale kamp, men Fnatic har stadig ikke fundet deres fulde form, efter at Olof ”olofmeister” Kajbjer er vendt tilbage. Modsat så har EnVyUs stadig ikke fået løst deres problemer, og den nye spiller, Timothée ”DEVIL” Démolon, får ofte skylden for holdets ringe resultater. Det er dog mere systematiske problemer for hikdet, hvor især Vincent ”Happy” Schopenhauers spillestil koster holdet dyrt, hvor han ofte direkte baiter, og har minimal impact på runderne. Det sætter et ekstra pres på resten af holdet, som ofte er blevet maskeret af enten Kenny ”kennyS” Schrub eller Dan ”apEX” Madesclaire med fremragende kampe.
EnVyUs har ikke decideret et stærkt hjemmemap, hvor det nærmeste må være Cobblestone, men udover det, så er det et af holdene, som er blevet ramt hårdt af at Inferno er røget ud. Holdet havde allerede med Inferno en meget svag mappool, og det er kun blevet værre.
Fnatic har dog også været svingende på nogle maps, hvor især deres Mirage har problemer, men de har både Cache, Dust2 og Cobblestone som meget solide maps. Medmindre både kennyS og apEx har en fantastisk dag, så bliver det svært at se andet end en svensk sejr.

Natus Vincere og Cloud9 har kun spillet 5 maps mod hinanden over de sidste to år, hvor Na’Vi står 3:2 i maps. Det var dog et andet Cloud9, og det nuværende hold under Alec ”Slemmy” White har vist gode takter, som dog er blevet hjulpet gevaldigt af det unge talent, Jake ”Stewie2K” Yip. Stewie2k har trods sin unge alder, vist at han kan spille på lan, og at han trives i kaos, smokes, og hvor han kan tage et aggressivt initiativ.

Stewie2k - hltv.org

Holdets forhenværende stjerne, Mike ”shroud” Grzesiek, har dog tilsvarende tabt sit niveau, og er ofte meget neutral i holdets kampe. Natus Vincere er heller ikke ved fuld styrke, men efter Ladislav ”GuardiaN” Kovács’ skade, har holdet vist at alle kan træde til, og vise holdet vejen til sejren. Det er holdets anden stjerne, Egor ”flamie” Vasilyev, der har haft svært ved at finde sit niveau fra slutningen af 2015 og start 2016, hvor han var et absolut monster. 

Natus Vincere har en dybere mappool, og et stærkere hold på papiret, men kommer de sløvt fra start, så kan det godt gå hen og blive en interessant kamp. Rammer GuardiaN sin topform så bliver det en enorm udfordring for det amerikanske mandskab, som så svingende ud ved iBP Summer Invitational.

Astralis og mousesports tørner sammen d. 22, og sidst de to hold mødte hinanden var i april, hvor Astralis stadig havde René ”cajunb” Borg i lineuppet. Der er sket en del siden da, og Astralis har haft tid til at rette fejlene fra ECS Season 1 og DreamHack Summer, og fået revurderet deres position på Cobblestone. Astralis formåede at beholde deres Legend status ved Majoren, og de leverede et rigtigt flot resultat mod Virtus.pro i kvartfinalerne, hvis man ser på at de spillede med to standins på det tidspunkt. Samtidig så har Nicolai "device" Reedtz haft en fremragende form igennem de sidste 3 måneder, og må anses som en af de mest solide stjernespillere i ved ELEAGUE. 

Mousesports havde endnu en skuffende Major, og selvom de slog EnVyUs, så var det tydeligt at se, at deres superstjerne, Nikola ” NiKo” Kovač, led voldsomt under presset for både at lede holdet og scoreboardet. NiKo havde hans karrieres værste lanperformance på 0.94, som er langt fra hans imponerende gennemsnit på 1.25 rating for 2016 over 10 events. Han har sluppet rollen som igl., og det så ud til at have givet pote, som både G2 og FaZe oplevede ved ELEAGUEsLast Chance Qualifier'.

Det skal nok ende med at blive en spændende kamp, og især når vi ser på mapsene, som holdene er gode på. Det afgørende for mousesports er dog, om NiKo har en god kamp, og om Chris ” chrisJ” de Jong kan holde niveauet fra den sidste måned. Der er dog ingen tvivl om, at Astralis er det stærkeste hold både på aim og mappool, og det vil være overraskende, hvis vi ikke ser danskerne med mulighed for hævn mod Virtus.Pro eller Ninjas in Pyjamas.


   Foto: ELEAGUE

Virtus.pro og Ninjas in Pyjamas er mødtes enormt mange gange i løbet af deres tid, men sidst de to hold mødtes var tilbage i april ved DH Malmø og ECS Season 1, hvor de hver vandt en Bo3 2:0. Ved Majoren var VP igen det eneste hold, som tog et map fra SK Gaming, og hvordan kampen ville være endt, hvis ikke de havde gamblet på et ret uøvet Nuke, og i stedet taget Train kan man kun gisne om.
NiP derimod fik en lektion af Andrey " B1ad3" Gorodenskiy om, hvad problemerne er med et så solidt og struktureret system, som de bruger, da de blev slået ud af FlipSid3 Tactics, og slået 16:2 på Cache, NiPs bedste map. Samtidig har de opbygget en stor del af deres spil omkring Patrik ”f0rest” Lindberg, hvilket fungere når han har et solidt game, men resten af holdet har ikke kunne opveje for de kampe, hvor f0rest har haft en dårlig dag.

Det ses tydeligt på holdets stats for de sidste 3 måneder på lan, hvor f0rest er den eneste over 1.00 rating.

Hos Virtus.pro så har alle kapaciteten til at træde frem, og hive holdet til en sejr, og veteranen Wiktor "TaZ" Wojtas har været i storform ved de sidste par turneringer. Det bliver sandsynligvis Virtus.pro, som går videre, men man skal aldrig undervurdere NiP magic.

Det betyder at vi med alt sandsynlighed for en Fnatic vs. Natus Vincere semifinale, og en Astralis vs. Virtus.pro. Med holdenes tidligere præstationer, så er det absolut ikke umuligt, at Astralis kan ende, og sejre i finalen. Det er i hvert fald vores håb.

Fnatic og EnVyUs byder hinanden op til dans d. 21 kl. 20.00, og det streamers på Twitch.