De fleste hold, som deltager her ved DreamHack Summer, har enten spillet ved E-League, eller ved ESL One Cologne 2016 kvalifikationerne. Her tog Astralis og NiP førstepladserne i gruppe B og C, men det var ikke overbevisende præstationer fra de to hold. Begge hold vil nok bruge DreamHack som opvarmning inden ECS, som foregår d. 24-26 juni. Modsat set, så skuffede både Immortals og HellRaisers ved ikke at kvalificere sig til den næste Major, og vil nok forsøge at genvinde lidt ære ved DreamHack. De tre svenske hold i gruppe B kan blive ganske interessante, hvor nationale kampe generelt ofte er tættere, da folk kender hinandens spillestil og tendenser. 

                                                                Foto: DreamHack

Astralis var til dels var undskyldt de første par dage ved E-league, pga. Finn ”karrigan” Andersens problemer med at komme til USA, kilde. Det var dog ikke et dominerende hold i Atlanta, som man kunne have forestillet sig, men man må dog huske, at holdet stadig arbejder med at få Markus ”Kjaerbye” Kjærbye inkorporeret på holdet. Hertil kommer at deres mappool nok stadig ikke er solid med Kjaerbye, men de løber nok ikke ind i en overraskelse som mod SK på Train. Det bliver en god mulighed for Astralis, til at få testet og finjusteret deres taktikker og maps inden, at det går løs til ECS. Det er dog spændende at se, om Nicolai "device" Reedtz kan holde det voldsomme niveau, som han har fremvist igennem det sidste stykke tid. 


Immortals ser ud til at have problemer efter, at deres coach, Luis "peacemaker" Tadeu, forlod holdet. Det lover dog godt for Liquid, og derved også den tidligere SK Gaming spiller, Jacob "Pimp" Winneche, som har skrevet kontrakt med den amerikanske organisation Team Liquid, og vil spille der efter Majoren. Man skal dog ikke tage for let på holdet, hvor både Ricardo "boltz" Prass og Henrique "hen1" Teles har vist, at de kan spille op til samme niveau som de bedste.


HellRaisers var aldrig farlige ved Major kvalifikationen, og holdet lever og dør med, hvor meget Tomáš ”oskar” Šťastný kan carry sit hold, og ved denne turnering mod bedre modstandere, var det desværre ikke nok. Hertil skal det også tilføjes, at begge de ukrainske spillere Kirill ”ANGE1” Karasiow og Vlаdyslаv ”bondik” Nechyporchuk havde en dårlig turnering. Den afgørende kamp mod bondiks tidligere hold FlipSid3, viste dog også, hvor ukoordineret og mangelfuldt HellRaisers samarbejde og synergi er i spillet. HellRaisers vil dog have nemmere ved, at udnytte deres meget aim-tunge stil her, og rent talentmæssigt har de et mere solidt lineup end en del af de andre hold.

                                                   Foto: hltv.org (Oskar)

Selvom Epsilon må regnes for et niveau eller to under de andre, så har Joakim ”disco doplan” Gidetun gentagende gange vist, at han kan være spille op med de store drenge. Holdet er dog meget op og ned, og især manglende erfaring har flere gange vist sig, at være et problem for Epsilon holdet, hvor de smider fordele væk ved at konstant udfordre i +1 situationer. Holdet spillede tæt med HellRaisers ved CEVO kvalifikationen, og hvis svenskerne har lært af deres fejltagelser, så er det absolut muligt for dem at skabe ravage. Derudover mangler holdet dog dybden, til at kunne være en trussel mod en del de andre hold.


GODSENT så vi i aktion ved StarLadder Invitational, hvor de havde en fornuftig fremvisning, og endte som nr. 4. De blev dog kørt over af Dobry Gaming, hvilket var en kombination af underpræstationer fra GODSENT, men også et af det polske holds bedste præsentationer nogensinde. De endte med at ryge ud, efter to tætte maps mod Natus Vincere. Tænker vi tilbage på DreamHack Malmø, så er det værd at huske, at GODSENT var 2 omgange fra at slå NiP, i en meget tæt 2:1 kamp. GODSENT har dog haft svært ved at ramme samme niveau, men rammer både Andreas "znajder" Lindberg og Simon "twist" Eliasson den gode dag, loves der en håndfuld af udfordringer for de andre hold.

                                                          Foto: E-League

Ninjas in Pyjamas viste deres potentiale ved DreamHack Malmø, og Björn "THREAT" Pers’ system har skabt en stabilitet for holdet, men omvendt så har det også gjort det noget mere forudsigeligt. Ved E-League var det ikke et dominerende NiP, hvor deres 16-3 til OpTic på Cobblestone kom som en overraskelse for alle. I finalen var der dog den kendte NiP magi i luften, og de decimerede G2, som indtil da havde lignet et hold, der kunne blande sig med top5 i verden. NiP er en af favoritterne, og holdet har altid gjort det godt på svensk jord.

Finske ENCE har haft svært ved at holde et stabilt niveau, og har måtte se Tom "stonde" Glad forlade lineuppet pga. sit helbred. Han er blevet erstattet af den erfarne Niko "naSu" Kovanen, men det finske lineup er meget afhængige af Aleksi ”allu” Jalli, og at han har en god kamp. Holdet har også en hård start, hvor de møder Astralis. De kan dog overraske Immortals og SK står, der står svagere end normalt.


SK Gaming spiller turneringen med to stand-ins, hvor den ene spiller i stedet for Pimp, og den anden er i stedet for Emil “Magiskb0Y” Reif, som har eksamener. I stedet for disse spillere, har SK sikret sig hjælp fra Valdemar ”valde” Bjørn Vangså og Lukas ”gla1ve” Rossander, og gla1ve vil om knap en måned også vil være stand-in for Astralis til ESL One Cologne. Selvom det giver holdet en kende mindre ildkraft, så er de to ex-CPH Wolves spillere absolut solide, og skal ikke undervurderes.


Tror du Astralis kan vinde, eller et af de tre svenske hold kan udnytte deres hjemmebane fordel?

DreamHack Sommer starter ud med Astralis mod ENCE d. 18 juni kl. 15, og vil blive streamet på Twitch.