Placeringer som nummer 3, 3, 6, 7, 7 og 8 i verdens største og hårdeste turnering bevidner om, at danskerne er blandt de bedste spillere i verden. Ikke nok med de flotte placeringer, havde vi i alt 11 spillere med som repræsenterede det danske flag ved LCS.

Vi kan være super stolte som nation over at flere af de danske spillere formåede at komme helt til tops hos nogle af verdens absolut bedste hold i League of Legends.

Vi har gjort status over LCS forårssæsonen, og herunder finder du alt der er værd at vide om danskernes præstationer.

De 6 i toppen:

Søren ”Bjergsen” Bjerg
Rolle: Midlane.
Hold: Team Solomid.
Placering ved LCS forårssæsonen: 6
Kendetegn: Vil gerne spille meget aggresivt, og er shoot-caller for sit hold


Dennis ”Svenskeren” Johnsen
Rolle: Jungle
Hold: Team Solomid.
Placering ved LCS forårssæsonen: 6
Kendetegn: Er kendt for sin Graves, og for sine tidlige ganks.


Henrik ”Froggen” Hansen
Rolle: Midlane.
Hold:
Echo Fox.
Placering ved LCS forårssæsonen: 7
Kendetegn:
Er blevet kendt som Froggenivia, fordi han altid spillede Anivia.

Rasmus ”MrRalleZ” Skinneholm
Rolle: AD carry.
Hold: Elements.
Placering ved LCS forårssæsonen: 7
Kendetegn: Er kendt for sin Kalista, som han næsten har 100 % winrate på.


Jesper ”Zven” Svenningsen
Rolle: AD carry.
Hold:
Origin. (skiftede 18 maj 2016 til G2 Esports)
Placering ved LCS forårssæsonen: 4
Kendetegn:
Er kendt og berygtet på Lucian.

Nicolaj ”Jensen” Jensen
Rolle: Midlane.
Hold: Cloud9.
Placering ved LCS forårssæsonen: 3
Kendetegn: Er kendt for at spille Varus og Fizz.


Danskerholdet Splyce.

Vi må ikke glemme holdet Splyce med fem danske spillere på, som sluttede sæsonen som nummer 8 ud af 10 med 5 vundne kampe og 13 tabte. De klarede sig overraskende godt set i forhold til, at det var deres første store turnering, som et samlet hold. For mange af spillerne var det første gang nogensinde, at de befandt sig på en scene foran et kæmpe publikum. De formåede, at slå publikumsfavoritterne fra Fnatic i en overbevisende sejr på 13-0, som absolut ingen havde forventet. 

Specielt deres toplaner Martin ”Wunderwear” Hansen og midlaner Kasper ”Sencux” Kobberud klarede sig udover alles forventninger i år. Wunderwear brillierede i kampen mod Fnatic på Nautilus med en score på 3-0-8. Sencux formåede at komme på alles læber i deres kamp mod Giants, hvor han spillede Leblanc med en score på 10-0-5. For at styrke deres hold endnu mere frem mod næste split har de erhvervet sig en ny support ved navn Mikael ”Mikyx” Mehle fra Slovenien, og dermed er Splyce ikke et fuldbyrdet danskerhold mere.

Følg Splyce på Facebook ved at klikke her.


Publikumsfavoritterne hos Team Solomid.

Hvis vi vender blikket mod de danske spillere, som ikke er nye på den store scene og trives bedst når de sidder foran skærmen og kan høre publikum råbe deres navn. Det er de spillere, som i mange år har præget den professionelle scene, og som er bærende spillere på deres hold. En spiller som Bjergsen har tidligere sæsoner været den dominerende midlaner, hvor han ofte alene har båret holdet til sejr. I år var fokus derimod rettet mod at picks og bans kom alle til gode og ikke kun Bjergsen. Holdet var ikke nær så afhængig af, at Bjergsen klarede sig godt. Der blev lagt mere og mere ansvar over på deres anden danske spiller Svenskeren, som i år indfriede alles forventninger og havde nogle fuldstændig eminente kampe som Graves, som han spillede hele 7 gange med 6 sejre. Denne udvikling fra Bjergsen og holdet var medvirkende til i år, at de klarede sig bedre som et hold end de forrige år. Deres placering som nummer 5 både i år og sidste år viser ikke helt et sandt billede af, hvor langt de har rykket sig på bare et enkelt år. Der er et kæmpe potentiale i deres nuværende hold, og hvis de holder fast i deres nuværende lineup til kommende sæson kan det blive deres bedste nogensinde.

Følg Svenskeren på Facebook ved at klikke her, og Bjergsen her


Froggen vender tilbage i topform.

En af de meget kendte og berygtede spillere er den altid farmende midlaner Froggen, som med sin meget passive spillestil gang på gang formår at slå de vilde CS rekorder. I kampen mod Team Dignitas i marts 2016 formåede Froggen at slå verdensrekorden i flest CS i enkelt kamp med 764. Denne rekord blev dog slået halvanden måned senere af en spiller fra holdet Ever.

Froggen havde grundet VISA problemer ikke mulighed for at spille for sit hold Echo Fox i ugerne 2-4, som medførte at de ikke vandt en eneste kamp i de uger. Da Froggen vendte tilbage på holdet var det som om, at holdet havde fundet sig selv igen, og der var en helt anden ro og koordinering over spillet. De formåede at levere nogle gode resultater og endte med en samlet placering som nummer 7 og en score på 6 vundne og 12 tabte. Vi må håbe at VISA problemerne er løst frem mod næste sæson, så Froggen er med helt fra start.

Følg ham på Facebook ved at klikke her.


Europas stærkeste AD carry.

Zven er flere gange i løbet af forårssæsonen blevet kaldt for den bedste AD carry i hele Europa. Han har taget tronen fra kendte og garvede spillere, som Rekkles fra Fnatic og Emperor fra G2. Du kender ham måske bedre som Niels eller Zvenillan, som formåede at vinde IEM San José med sit hold i november sidste år. Ingen havde forventet at dette meget nye hold af individuelle store profiler ville klare sig godt i LCS, men de overraskede udover alle forventninger. Zven formåede med sine 6 kampe på Lucian at være med til at give sit hold en flot placering som nummer 4 med 11 vundne og 7 tabte kampe. Zven er helt klart en spiller vi kommer til at se meget mere til i fremtiden, hvor han netop her d. 18. maj 2016 skiftede fra Origin til G2 Esports.

Følg ham på Facebook ved at klikke her.


I skyggen af en anden dansker.

MrRalleZ har spillet en væsentlige rolle i størstedelen af de 6 sejre hans hold Elements formående at hive hjem i forårssæsonen. Specielt i de to vigtige sejre mod Fnatic og Unicorns of Love, hvor MrRalleZ spillede fantastisk og virkelig viste sit værd for holdet.

Mod Fnatic:

Mod Unicorns of Love:

Til trods for de enkelte gode resultater, har Elements ikke helt formået at levere det resultat, de havde forventet inden sæsonen gik i gang. MrRalleZ kan være godt tilfreds med sin forårssæson, selv om han har stået lidt i skyggen af Zven, der har haft en fantastisk sæson. Der er ikke så stor forskel på de to spillere, men det handler også utrolig meget om hvilket hold man befinder sig på, og om deres spillestil passer til en. Mon ikke Zven og MrRalleZ har noget de kan lære af hinanden? Det er vi ret sikre på, og det bliver en fornøjelse af se de to dominere botlane næste sæson.

Følg ham på Facebook ved at klikke her.


Den ukendte dansker.

Veigodx, IncarnatiOn eller Jensen – kært barn har mange navne. Det samme gælder for Nicolaj Jensen, som spiller midlane hos Cloud9. Han har det med at skifte navn næsten hver sæson, derfor kan det være, at du ikke lige har hørt om ham. Man må sige at med det nuværende navn Jensen, så er det forholdsvis nemt at spotte, at han er dansker. Cloud9 har haft en god forårssæson med 12 vundne og 6 tabte kampe.

Deres sammenspil og koordination har fungeret næsten fejlfrit, og det har skyldes, at Jensen har formået at forny sig selv og hæve sit spil med et ekstra niveau i forhold til sidste år. Han har taget hul på nogle helt nye champions, som han ikke spillede særlig meget sidste år. Han formåede at spille 4 kampe med Twisted Fate og alle kampe vandt han. Det er lykkes ham at få de champions, som passede bedst til holdet og ikke så meget til, hvad han selv følte for at spille.


Følg ham på Facebook ved at klikke her.


Den danske stemme.

Fra support spiller hos Copenhagen Wolves og Ninjas in Pyjamas til kommentator for de største kampe der spilles i Europa. Han er blot 24 år gammel, og det er selvfølgelig Martin "Deficio" Lynge vi taler om. Han har haft en fantastisk sæson, hvor han torsdage og fredage tunede ind på vores skærm for at give os de nyeste analyser eller give detaljeret kommentering af ugens kampe. Vi glæder os til at se at se alle de danske spillere i aktion til næste sæson, hvor Deficio igen tager os med ind i en verden af League of Legends. 

Følg ham på Facebook ved a klikke her.


Vi håber meget på at se alle de andre danske topspillere i LCS til næste sæson. Her tænker vi specielt på Santorin, som lige er skiftet til NRG eSports. De går benhårdt efter at kvalificere sig til LCS. Ligeledes håber vi utrolig meget at se vores helt egen Copenhagen Wolves i LCS, hvor der er flere danske spillere på holdet, heriblandt den garvede spiller Wickd.

Til alle dem der drømmer om en dag at stå på den store scene med pokalen i hånden er der håb forude. Det kræver hårdt arbejde, masser af tid i spillet og lysten til at ville det 100 %. De danske LCS stjerner er i hvert fald et symbol på, at selv de mindste nationer har noget at skulle have sagt inden for E-sport.