Med den seneste patch 2.4.0 er der kommet et splinternyt område, der kan udforskes. Legender fortæller om en lille ø nogle kilometer fra Westmarchs kyst, en ø hvor de der rejser hen, forsvinder. Det siges Greyhollow Island engang var centrum for en stor kultur, som siden er faldet til mørkere kræfter. Udgivelsen af dette nye område falder smukt i hak med lanceringen af femte sæson, som fra nu af vil vare 3 måneder ad gangen. 

Alaska; Horrorhouse edition

Øens kunstneriske stil lægger sig meget tæt op ad den nordamerikanske flora og fauna. Det er mennesket mod naturen, hvilket især kan ses i de fjender, der er blevet udvalgt til øen. Der er ingen menneskelignende fjender på øen, hvilket virkelig understreger grundtanken bag dette nye stykke land i Diablouniverset. Alle fjenderne har animalske modstykker, som også tydeligt ses i designet. Man har, som så mange andre gange, startet med hvad naturen har skabt, og derefter perverseret det. 

Det er både smukt og uhyggeligt på samme tid, et sandt kendetegn ved Blizzards Diablo 3. Udover disse meget håndgribelige fjender, er der en anden form for fjende, der har fået mere rampelys på øen. Vejret agerer næsten guddomelig modstander, hvor spilleren skal overbevises, om den hårdhed der skal til for at overleve. 

Med kæmpe bølger, en storm der raser, og regn der siler ned, kæmper spilleren en metaforisk kamp mod vejret. Naturtilbedelse og overtro indtager scenen, hvorfor man kan drage forsigtige parraller til serien "True Detective", og dennes rekvisitter. Her tænker jeg på de små sammenbundne kviste som er tilstede under hele serien. similien stammer fra et stykke "conceptart", hvor man ser noget lignende i Diablo universet.

Der vil desværre ikke være nogle cutscenes, i denne nye lore. Historien vil blive fortalt igennem "codex entries", hvorfor historien måske ikke vil være i det fokus, de fleste spillere er vant til. Man vil kunne blæse igennem området, uden rigtig at vide hvad der foregår, eller hvorfor det foregår. Eller man kan vælge at vente, hver gang man har fundet et codex entry, og lytte den hele vejen igennem. Det er på mange måder op til spilleren selv, hvad denne vil have ud af den nye ø. Patch 2.4.0 er i skrivende stund live, og Greyhollow Island kan derfor, allerede nu, spilles. Sæson 5 startede 15-01-2016 kl. 17 GMT+1