Normalt er gamernes mega event Dreamhack en oplevelse med spændende kampe og ikke mindst festligheder. Denne gang kunne folk backstage dog opleve en mindre slåskamp mellem to kendte esports personligheder. 

DOTA 2 spilleren Jonathan “Loda” Berg og den kendte esports journalist Richard "Gonzo" Lewis havde i en række tweets lagt op til at skulle mødes under eventen, dog endte mødet med at politiet måtte tilkaldes og internettet gik i selvsving igen med beskyldninger til højre og venstre. 

Til de af jer der har mødt Lewis eller har læst hans artikler, så er han kendt for at kalde en spade for en spade og ikke være bleg for at kaste lys på de dårlige elementer i esport. Derfor har han også ofte været i skudlinjen for en masse kritik.

Der er jo altid to sider til en sag, men ikke desto mindre en ærgelig episode uanset hvordan det hele startede. I de forskellige udmeldinger kunne man dog udlede at det endte med et håndtryk og ingen politi anmeldelser. 

DreamHack frigav følgende statement omkring hændelsen:

During the afternoon today at DreamHack Winter 2015 there was an incident at the CS:GO backstage area, where Loda and Richard Lewis were involved in verbal dispute that escalated into a physical confrontation. The situation was witnessed by DreamHack staff, who intervened and pulled both parties apart when the confrontation began. After cooling down the situation, DreamHack Security Crew was called to the site, and took official statements of the involved the parties. DreamHack also notified Police that came to the location to take statements from both parties and witnesses.

Vi ville gerne have talt lidt med Lewis omkring denne form for hændelser, men har ikke kunne få fat i ham endnu, men håber at kunne bringe lidt mere omkring det senere.

Den internationale gaming side  Kotaku samlede de forskellige tweets og kastede lys på hændelsen. 

Man kan jo nok ikke se sig fri for konflikter hist og pist til events. Tidligere har ESWC også været scenen for påstået slåskampe mellem nogle af pigeholdene. Ligeledes har der også været et par tilfælde gennem årene på den danske scene. 

Det kan vel nok ikke helt undgås når man samler så mange drenge på et sted. Derudover ser man jo ofte at unge i dag sviner hinanden til online uden at tro det kan have virkelige konsekvenser på en selv eller på modtageren. En sørgelig del af den online verden, der endnu har lang vej til at være fornuftig.