Natus Vincere var en ukendt faktor ved turneringen efter deres skuffende resultat ved CEVO Season 8, og selvom deres vej til finalen var 2-0 sejre, så var deres sejr over Luminosity Gaming med den mindste margin, og havde brasilianerne tvunget sig ud på det tredje map Inferno, så ville de med al sandsynlighed have taget sejren.
I semifinalen stod de overfor Liquid, som havde sendt et svækket Virtus.pro ud med 16-2 på Overpass og 16-9 på Mirage. Liquid havde ved tidligere turneringer vist at Cobblestone var et stærkt map for dem, men de fik kun taget 7 omgange før Natus Vincere lukkede mappet. Det må dog tilføjes, at Natus Vincere gentagende gange havde spillere som clutchede nærmest umulige situationer.
På Dust2 tog Liquid 11 omgange som T, og de burde have tvunget sig ud på det tredje map Overpass, men Liquid smed deres store forspring væk, og de måtte se sig slået 16-14.

Team SoloMid var storfavoritten til at vinde IEM San Jose efter EnVyUs trak sig fra turneringen, men holdet er langt fra det niveau, som de viste for et par måneder siden. Deres første kamp mod Cloud9 var ikke en overbevisende affære, og deres 16-5 score på Dust2 må tilskrives et Cloud9, som var faldet sammen og ikke spillede som et hold.
I semifinalen mod G2 blev de løbet over ende på Cache, men fik herefter igennem en kombination af udskiftningen på G2, og at danskerne vågnede op til dåd sikret sig Overpass og Mirage med overbevisende scores. 

Selvom Team SoloMid ikke havde set dominerende ud indtil finalen, så havde Natus Vincere haft nogle meget tætte kampe. Det var dog en meget usædvanligt map veto, som kom fra Team SoloMid, hvilke både kom som en overraskelse for events eksperter, men også for de fleste som følger Team SoloMid.

1. TSM removed Train
2. Natus Vincere removed Cache
3. TSM picked Dust2
4. Natus Vincere picked Cobblestone
5. TSM removed Mirage
6. Natus Vincere removed Inferno

Normalt så fjerner Team SoloMid altid Cobblestone, men de valgte i stedet at fjerne Train, hvor holdet tidligere har haft gode resultater, samt at deres andet ban blev Mirage, som har været et stærkt map for danskerne. Samt efter at Natus Vincere dominerede Liquid på Cobblestone, så må det have været et gamble, som Finn ”karrigan” Andersen skrev efter kampen:


Team SoloMid formåede aldrig at bryde igennem Natus Vincere’s CT-side på Dust2, og hvor deres T-side normalt er ganske habil, så fik de kun taget 3 omgang som T. Generelt så deres tilgang ukoordineret ud, hvilket nok må tilskrives deres ferie inden IEM San Jose. Det blev dog forstærket af, af ingen af spillerne spillede tæt på deres sædvanlige niveau. 
På Cobblestone fik danskerne en solid afklapsning, hvor deres flade T-side fortsatte og de fik 1 omgang. Deres CT-side var dog en kende bedre, men at holde Natus Vincere til en 15-15 var en umulig opgave, og Cobblestone endte 16-8 til et velspillende Natus Vincere.

Selvom Team SoloMid endte i finalen, så var det ikke imod væld af top hold, og ethvert hold som deltager i de sidste to store events i år FACEIT 2015 Stage 3 Finals at DreamHack Open Winter 2015 d. 26-29 november og ESL ESEA Pro League Season 2 Finals d. 10-13 december må være tilfredse med at ende i gruppe med Team SoloMid i stedet for EnVyUs eller Fnatic.