Verdensmesterskaberne er blevet skudt godt og grundigt i gang, og allerede nu begynder niveauet at vise sig. En vigtigt ting ved denne event er - især for Danmark - de fire danske repræsentanter, der i den næste måneds tid skal flagre Dannebrog henover skærmen og vise, at vi danskere kan mere end blot at drikke fadbamser - vi kan sørme også sparke røv i League of Legends.

To af repræsentanterne befinder sig til dagligt over atlanten, hvor de på Team SoloMid kæmper i den nordamerikanske version af LCS. Det er selvfølgelig Søren "Bjergsen" Bjerg og Lucas "Santorin" Larsen, der er tale om her. Holdet startede sæsonen godt ud, hvor de i forårssæsonen endte som stensolid etter i både gruppespil og slutspil. Derefter gik det lidt ned af bakke for holdet, da sommersæsonen ramte dem. Her formåede holdet kun at komme på en femteplads i slutspillet, hvilket var noget af en skuffelse. I slutspillet skulle de dog bare have en enkelt sejr for at komme med til verdensmesterskaberne, hvilket ikke førte til den store problematik. I finalen mødte de rivalerne fra Counter Logic Gaming - en kamp som Team SoloMid var favoritter til at vinde. Yderst skuffende tabte de kampen 3-0, hvilket var et rystende resultat. Herefter drog holdet til Korea, hvor en lang og hård bootcamp lå foran dem. Problemer med kommunikationen og negativitet viste sig, som man blandt andet kunne følge på første række i deres videoserie,  TSM: LEGENDS. Om de danske drenge og resten af holdet har formået at ændre passende i strategierne og forbedre synergien på holdet, må tiden jo vise. En ting er sikkert - de står i en utrolig svær gruppe, som nok skal blive en milepæl i sig selv at komme igennem.

Gruppe D:

  •  LGB Gaming
  •  KT Rolster
  •  Team SoloMid
  •  Origen

I samme gruppe finder vi også Origen, hvorpå Jesper "Niels" Svenningsen styrer botlanen. Origen formåede at kvalificere sig til sommersæsonen i den europæiske LCS liga. Her havde de en vellykket sæson, eftersom de imponerende sluttede som toer i gruppespillet. Yderligere var de lige ved og næsten, da de i slutspilsfinalen mod storholdet, Fnatic, var ved at hive sejren i hus. I det altafgørende map fik Fnatic dog vendt spillet. Dette betød, at Origen ikke på daværende tidspunkt var sikret at komme med til verdensmesterskaberne. Heldigvis for Svenningsen og holdkammeraterne var der endnu en plads på højkant i regionfinalerne. Her vandt de overbevisende over Unicorns of Love, og Origen kunne dermed sætte kryds i kalender hele oktober måned. Ligesom Team SoloMid, så tilbragte Origen også meget tid i Korea for at forbedre sammenspillet og forberede sig mod de resterende regioners elitehold. Under denne periode fik holdet blandt andet også en ny coach, som skulle hjælpe til med at klargøre holdet til, hvad end der venter dem til dette års verdensmesterskab.

Tilbage i maj måned sluttede den danske midlaner, Nikolaj "Incarnati0n" Jensen, sig til Cloud9. Holdet fik dog aldrig rigtig vist deres potentiale, hvilket påvirkede deres resultat i gruppespillet under sommersæsonen i det nordamerikanske LCS. En ærgerlig syvendeplads blev det til, hvilket ikke var nok til at gå videre til slutspillet. Cloud9 var derfor nødsaget til at spille regionfinaler, hvis de ønskede en plads til verdensmesterskaberne. Med blod, sved og tåre formåede mandskabet at slå Team Liquid af pinden, hvilket sikrede dem pladsen. Inden da havde de dog allerede planlagt et intenst bootcamp i Korea - som alle de andre hold også benyttede sig af - hvilket betød, at de kort efter kampen fløj om på den anden side af planeten for at få niveauet helt til tops. Al dette får de nemlig brug for, når de møder holdene i deres gruppe. Her bliver de nemlig mødt af fantastisk gode hold fra Kina, Taiwan samt Europa.

Gruppe B:

  •  Cloud9
  •  Fnatic
  •  ahq e-Sports Club
  •  Invictus Gaming

Her de første par dage, hvor gruppespillet finder sted, vil vi få at se, om de danske drenge har fået det maksimale ud af deres bootcamps. Svære kampe venter dem nemlig forude, og derfor skal de være fuldtud fokuseret, når de går på scenen. En ting har den nemlig alle til fælles - de vil alle sidde på tronen og bevise overfor alle spillets seere, at de har niveaet til at spille sig op mod de bedste hold fra alle verdens hjørner. De fire landsmænd har førhen vist, at de har niveauet, og derfor bliver det spændende at se, om de kan sætte præg ved dette verdensmesterskab.