Den ottende uge af det europæiske LCS er nu ovre, og det betyder derfor, at de nordamerikanske hold skal på scenen i aften. Bemærkelsesværdigt er det, at det LCS-garvede mandskab, Cloud9, er placeret under nedrykningsstregen. Holdet sluttede forårssæsonen af med en andenplads, men de har altså ikke formået at slå igennem i sommersæsonen. De har dog også været ramt af rokeringer, men danske Nikolaj "Incarnati0n" Jensen og hans holdkammerater fra Cloud9 skal altså hive nogle sejre i hus, hvis de skal undgå nedrykningskampene.

Stillingen i det nordamerikanske LCS ser således ud inden aftenens kampe:

# Holdnavn V T
1  Gravity 11 3
2  Team Liquid 10 4
3  Counter Logic Gaming
9 5
3  Team Impulse 9 5
3 Team SoloMid 9 5
6 Team Dignitas 8 6
7 Team 8 5 9
8 Cloud9 4 10
9 Enemy 4 10
10 Team Dragon Knights 1 13

Når klokken slår elleve går Counter Logic Gaming og Team Liquid på scenen, og det er en kamp, som man ikke vil gå glip af. Sidstnævnte hold har i skrivende stund indtaget andenpladsen, eftersom de har skruet op for niveauet efter en middelmådig forårssæson. Derfor er denne kamp rigtig vigtig for Counter Logic Gaming, da de er lige i hælene på Team Liquid med en enkelt kamp. Yderligere deler Counter Logic Gaming deres tredjeplads med Team Impulse og Team SoloMid, hvilket sætter større pres på holdet i aften, da de skal gå hjem med en sejr.

Team Impulse og Team SoloMid skal nemlig også bekrige hinanden i aften. Dette kan derfor være den altafgørende kamp for begge parter, da de begge kaster snøren efter en andenplads. Team SoloMid præsterede skuffende i sidste uge, da de gik tomhændet hjem. Team Impulse derimod kunne tage tilbage til gaminghuset med et stort smil på læben, da de vandt begge deres kampe. Forårssæsonens mestre har derfor haft brug for at finde deres høje niveau frem igen, da antallet af kampe tilbage af sæsonen snævrer ind.

Programmet for i aften er som vist herunder:

NA LCS Summer Split - Lørdag d. 18. juli

Tid

Resultat
 Cloud9
vs. Enemy
21:00
1 - 0
 Team Impulse
vs.  Team SoloMid
22:00 1 - 0
Counter Logic Gaming
vs.  Team Liquid
23:00 1 - 0
Gravity
vs.  Team Dignitas
24:00 0 - 1
Team Dragon Knights
vs.  Team 8
01:00 0 - 1

Alle kampene vil som altid blive vist på den officielle stream: