Når man er en grundlæggerne til hele FPS-genren (og derfor også hele spilbranchen, som den ser ud i dag!) og bogstavelig talt bygger rumraketter i sin fritid, kan man vist roligt antage, at man er nørd med stort N. Det er selvfølgelig ingen ringere end id Softwares kode-geni John Carmack, der er tale om her. Det er netop blevet annonceret, at han holder en af de helt centrale taler ved Oculus Connect 2 til september, den anden udgave af konferencen dedikeret til VR-teknologi, hvor der selvfølgelig vil være fokus på Oculus eget heaset "Oculus Rift".


John Carmck med en prototype af Oculus-brillerne. Det er dem på panden. Foto: Oculus.

Carmack er som bekendt ikke længere ansat hos id Software. Han er ved Oculus, hvor han hjælper med at få lavet deres meget lovede Virtual Reality headset færdigt. Og hvorfor er det så interessant at annoncere en keynote fra Mr. Carmack. Det er det primært fordi, at manden anses som en af de skarpeste hjerner indenfor feltet, og hans arbejde med grafikmotorer igennem de sidste 25 år har betydet ekstremt meget for spilverdenen. Han var blandt andet hjernen bag Quake 2-motoren, som Half-Life er bygget på. Og fra Half-Life fik vi jo en lille modifikation, som du nok har hørt om: Counter-Strike. Lige nu står VR overfor enten et stort gennembrud på markedet, hvor det indenfor en årrække vil blive hvermandseje. Eller også falder det hele til jorden med et episk brag, som vi så det i midthalvfemserne, hvor teknologien bestemt ikke var rede til VR.

Første gang med VR kan være en ... overvældende oplevelse. Foto: Oculus.

Derfor har den spæde VR-teknologi brug for en frontfigur, og John Carmack er det bedste bud lige nu. Derudover har manden afholdt ganske legendariske keynotes til id Softwares årlige QuakeCon igennem de sidste mange, mange år. En keynote som folk rejser jorden rundt for at opleve. 

Der er derfor lagt i ovnen til en yderst spændende - og sikkert ekstremt lang og meget teknisk - keynote, når Oculus Connect 2 afholdes i Hollywood til december. Oculus CEO Brendan Bribe og deres "head scientist" Michael Abrash afholder også keynotes.

Google Cardboard. VR til din mobil. Og nej, det er ikke en joke! Foto: Google.

Microsoft, Sony, HTC, Samsung, Carl Zeiss, Avegant, Razer, Google, Archos, Mattel, Firebox, Panasonic og Oculus. Alle disse firmaer har VR-teknologi på vej. 2015 og 2016 bliver meget, meget spændende set med VR-briller (ok, lam afslutningsjoke!)