På torsdag skydes EU LCS SUMMER i gang, hvor Origen mandskabet skal være klar fra start for at vise, at de er en plads værdig i den bedste League of Legends turnering. I den kommende sæson vil der være et nyt dansk ansigt at finde blandt spillerne, eftersom Jesper "Niels" Svenningsen får debut med sit hold, Origen.

Tilbage i starten af december 2014 meldte et nyt hold sig på banen blandt de allerbedste League of Legends hold. Det var Enrique "xPeke" Cedeño Martínez, der annoncerede sit nye mandskab, der ville gå under navnet Origen. 


(Foto: GGWallpaper)

Små ti dage efter, at det nye hold blev annonceret, var xPeke klar til at annoncere hans første tre spillere. Der var her tale om Maurice "Amazing" Stückenschneider, Alfonso Aguirre "Mithy" Rodriguez og så selvfølgelig danske Niels.

En lille måned efter fandt holdet deres sidste spiller i form af Paul "sOAZ" Boyer. Den franske toplaner kom fra et længere ophold hos fnatic, der varede fra midten af 2012 til slutningen af 2014. Med et fuldt holdkort var holdet klar til at indtage den konkurrencemæssige del af scenen.

Spoler vi tiden frem til starten af februar 2015, var det her, man for første gang fik lov til at se, hvilken styrke holdet havde. De formåede nemlig at kvalificere sig til League of Legends Challenger series. For holdet var dette noget af en milepæl, men for de andre deltagere i turneringen var det mindre fedt.

Origens præstation i League of Legends Challenger series turneringen kan opsummeres med et ord: formidabel. Holdet tabte kun en kamp ud af i alt 10, og endte med at slå Copenhagen Wolves for en plads i LCS 3 - 0.

Præsentation af holdets spillere:

Holdet består af spillere, som alle har prøvet at begå sig på absolut topniveau. Fire af holdets fem spillere har tidligere været en del af LCS. 

 Paul "sOAZ" Boyer (Top)

Den blot 21-årige spiller startede sine professionelle karriere tilbage i november 2010, hvor han blev en del af against All authority. Oprindeligt spillede sOAZ midlane, men der gik ikke længe, før against All authority fandt ud af, at han gjorde det sublimt i toplanen.

En af sOAZ største vendepunkter i sin karriere var tilbage i marts 2013, hvor han slog Mike "Wickd" Petersen i en kamp om, hvem der skulle spille toplane på Europe LCS All Star holdet. Her fulgte over 130.000 unikke seere med.

Senest var sOAZ at finde hos fnatic, hvor hans sidste kampe var imod Alliance i 2014 EU LCS Summer Playoffs. Her endte fnatic med at tabe 1 - 3. Et par måneder efter valgte den erfarne toplaner så at tage en pause.

 Maurice "Amazing" Stückenschneider (Jungle)

Ligesom sOAZ var Amazing også et smut forbi against All authority lejren. Det var dog først, da han blev en del af Copenhagen Wolves, at han kom ind i League of Legends EU Championship Series. Dette var tilbage i oktober 2013.

Det var tyskerens nævneværdige præstation i solo que, der tiltrak opmærksomheden fra topholdene tilbage i sæson to. I denne sæson endte han på hele 2.800 ELO, hvilket fik Team Acer til at samle ham op. Det gik dog ikke just særlig godt. 

Efter en sæson i den bedste League of Legends turnering med ulveflokken, drog det store talent talent vest på for at indtage en startposition hos Team SoloMid. Dette var i stedet for Brian "TheOddOne" Wyllie, der valgte at trække sig. Det blev dog kun til en enkel sæson, inden Amazing valgte at vende snuden tilbage og blive en del af Origen.

 Enrique "xPeke" Cedeño Martínez (Mid)

Manden behøver vel ikke en længere introduktion. Det var xPeke, som valgte at starte Origen i håb om, at han kunne få etableret et nyt tophold, og det må man så sandelig sige lykkedes ham. I hele tre år var han en del af fnatic, hvor han spillede en essentiel rolle i deres succes.

Som nævnt tidligere valgte han tilbage i slutningen af 2014 at stifte Origen efter et længere ophold hos fnatic. Dette kom i kølvandet af en ellers overdådig præstation i blandt andet sæson tre, hvor holdet præsterede at vinde hele 22 kampe og kun tabe seks. Dette ledte også til en førsteplads i Summer Playoffs.

xPeke er især kendt for sin Gragas, og han har rekorden indenfor hurtigste 300 minions kills i en professionel kamp, hvilket han præsterede på 21:52 minutter i kampen mod ROCCAT tilbage i 2014 EU LCS Summer Split.

 Jesper "Niels" Svenningsen (ADC)

Det er ingen hemmelighed, at Niels må ses som den absolut mest uerfaren på Origen. Når dette er sagt skal det dog også lige nævnes, at han var helt forrygende i League of Legends Challenger Series. Efter otte kampe lå han med en KDA på 29. Nummer to på KDA-listen var hans holdkammerat Amazing, der havde en KDA på 8.8.

Niels' karriere tæller adskillige League of Legends hold. Han var blandt andet en del af Tricked eSport fra starten af 2013 til slutningen. Derefter blev han så en del af CJ Gaming, mens han sidste mandskab, inden han blev en del af Origen, var SK Gaming Prime.

 Alfonso Aguirre "Mithy" Rodriguez (Support)

Den 20-årige spanier har tidligere været at finde hos hold som GIANTS! Gaming og against All authority, men man kan roligt sige, at det var tilbage i juni 2013, at han fik sparket sin karriere i gang for alvor. Det var nemlig her, at han blev en del af lemondogs.

Det er ingen hemmelighed, at lemondogs gik hen og overraskede de fleste i LCS Europe Season 3 Summer Split. Her endte de nemlig to foran hold som Gambit Gaming, Evil Geniuses og Ninjas in Pyjamas, hvilket sendte dem til Season 3 World Championship. Her havde de dog svært, og de måtte nøjes med en 9.-10. plads.

Holdet skal for første gang i kamp på torsdag, hvor de klokken 19:00 møder franske Giants Gaming. Det burde blive til den første sejr i debutten for holdet i League of Legends Championship Series sammenhæng. Den kamp kan følges  her

Ser man på Danske Spil, er de ikke blege for at afsløre, at de ligeledes ser Origen som et hold, der går hen og leverer. De har nemlig kun offentliggjort  odds 1,28 på det dansk-besatte mandskab, mens Giants Gaming giver 3,15.

Tallene er fra lørdag klokken 23:00. Spil med omtanke.