Imens de fleste har været hjemme og blive proppet med julemad og måske fået sig et spil Legend of the Poro King, har vi her på Gaming.dk taget et kig på året, der snart er omme. Vi har adspurgt et panel af personer, der har kendskab til den danske scene, hvilket omfatter både communityfolk, skribenter, spillere, kommentatorer og folk, der på anden vis arbejder med esport til daglig, og ud fra deres nomineringer sammensat årets kåringer. 


Danske kåringer

Årets organisation: Copenhagen Wolves

Ikke overraskende er det Copenhagen Wolves, som vinder denne kategori, da det er den klart største danske organisation. Desuden er de også både til stede ved danske events og at finde i den europæiske LCS.

Runner up: Celadon eSports, Tricked

Årets shoutcaster: Andreas "iRonshaft" Thomsen

Den skæggede viking, der også kendes under navnet Jernskaft, er årets shoutcaster, da han har kommenteret både store og små events med en ekstraordinær entusiasme. Han har også en enorm tilstedeværelse både på streams og til LANs, hvor den muntre kommentator også har været at se. Han vinder derfor kategorien foran to andre af landets dygtigste og mest lærerige kommentatorer. 

Runner up: Martin "Deficio" Lynge, Lars "Night StalkeR" Thrane

Årets hold: Jernskafts Disciple

Holdet, der ved flere lejligheder har været kendt som Jernskafts Disciple eller Jernskafts Helte, har været en dominerende styrke ved de events, de har deltaget i, uanset hvordan den nøjagtige lineup har set ud. Med sejre ved blandt andet Gaming.dk's League of Legends Turnering og Geekcore har de derfor gjort sig fortjent til titlen som årets hold foran vinderne af NPF #15. 

Runner up: Business Gaming XD, Lige Børn Leger Bedst

Årets ildsjæl: Lars "Fuzk" Boe

Jeg vil lige give ordet anonymt videre til en fra panelet: "Lars er altid aktiv på sociale medier hvor han opdaterer det danske folk med nyheder om League of Legends. Hans dybdegående beskrivelser af ændringer, når der kommer en ny patch er en fryd at læse!".

Runner up: Andreas "iRonshaft" Thomsen, Torben "TC" Christensen

Årets toplaner: Mike "Wickd" Petersen

Den danske veteran har endnu engang formået at være den bedste danske toplaner. Hans resultater har i løbet af året været varierende, men med en titel som europæisk mester ved sommerens afslutning af årets sæson af LCS, har han fortjent en smule anerkendelse. Værd at nævne er helt bestemt også opløberen, Wunderwear, der har været en underholdende spiller, især herhjemme, hvor han har været med til at hive flere sejre i hjem. 

Runner up: Martin "Wunderwear" Hansen

Årets jungler: Jonas "Trashy" Andersen

Der er af flere blevet peget på Trashy som årets jungler, og det skyldes blandt andet, at han har vist ved flere lejligheder, at han er en af de dygtigste spillere vi har herhjemme, og samtidig at han også har vist, at han kan spille op imod nogle af de bedste junglers i Challenger Series. Modsat de to opløbere, har han endnu en plads i LCS til gode, men derimod har han deltaget med overlegent spil ved flere danske events. 

Runner up: Lucas "Santorin" Larsen, Dennis "Svenskeren" Johnsen

Årets midlaner: Søren "Bjergsen" Bjerg

Bjergsens resultater taler næsten for sig selv: Amerikansk mester ved sommerens afslutning af årets sæson af NA LCS. Han gik som eneste dansker videre fra gruppspillet ved Worlds i år. Han er den eneste spiller i verden, der har opnået et Pentakill i både EU LCS og NA LCS. Han har haft over 70.000 samtidige seere på sin Twitch-stream. 

Han vinder titlen foran en anden velkendt dansker, der blev europæisk mester i sommers, nemlig Froggen. Herhjemme har den unge midlaner, Sencux, været en af de stærkeste midlanere ved danske events og turneringer. 

Runner up: Henrik "Froggen" Hansen, Chres "Sencux" Laursen

Årets AD Carry: Kristoffer "P1noy" Pedersen

Den halvt-filipinske AD Carry har imponeret ikke både herhjemme, men også internationalt i år. Han har både førstepladser ved årets Geekcore og IEM Cologne på kontoen. Desuden var han en af de instrumentale kræfter  bag Gambit Gamings overlevelse i LCS, da han var med til at sikre holdet en fortsat plads ved Promotion turneringen tidligere på året. 

De to opløbere har også vist solidt spil. MrRalleZ sluttede regular season i sommers på en tredjelplads med sit hold, og Zvanillan har blandt andet vundet NPF #15. 

Runner up: Rasmus "MrRalleZ" Skinneholm, Jesper "Zvanillan" Svenningsen

Årets support: Nicolai "Nisbeth" Nisbeth

Nisbeth er en spiller, der har været at finde under en række forskellige navne, men fremover kommer til at ses som MYM Nisbeth. Han har været at finde ved flere forskellige danske events, og fremover vil han kunne ses i LCS, hvor han danner en dansk botlane sammen med MrRalleZ. 

Runner up: Anders "Fittle" Wind, Andreas "Nalk" Vestergaard

Årets spiller: Søren "Bjergsen" Bjerg

Som tidligere nævnt har Bjergsen ikke blot leveret en række imponerende resultater, men også vist sig som en af de største streamers indenfor League of Legends, og samtidig har han været med til at sætte Danmark på det internationale landkort indenfor esport. Han er en af de spillere, der er lavet flest highlight reels om, og han vinder derfor foran to af årets andre store højdepunkter, som også kan ses i LCS næste år. 

Runner up: Kris "P1noy" Pedersen, Henrik "Froggen" Hansen

Årets talent: Kristoffer "P1noy" Pedersen

Han gik fra at dele bank ud på den danske scene til at give Peter "Doublelift" Peng en omgang bank ved IEM. Der er derfor tale om en spiller, der har vist at han både har talent og ikke er bange for at bruge det. Er af flere blevet kaldt den mandligste AD Carry i vesten, og med hans beherskelse af blandt andet Graves, er der nok noget om det. 

To af de andre største talenter i år er midlaneren for Copenhagen Wolves, Søren "Sorenxd" Holdt, som dukkede op netop i rette tid til at redde holdet fra at ryge ud af LCS, samt MrRalleZ, som kontinuerligt har vist et talent for at bære sit hold som AD Carry. 

Runner up: Søren "Sorenxd" Holdt, Rasmus "MrRalleZ" Skinneholm

Årets skift: Lucas "Santorin" Larsen fra Team Coast til Team SoloMid

Et af de rygter, der var bekræftet længe før det var officielt, var Santorins skift til Team SoloMid, da han i flere uger i forvejen var flyttet ind i TSMs gaminghus, hvor han dagligt duoede med Bjergsen, hvis skift til holdet vandt sidste års kåring. Skiftet kan komme til at betyde masser af omtale og enorme muligheder for den unge jungler. Kategoriens opløber er Gambit Gamings opsamling af P1noy, der har været en stor succes for begge parter, og som ligeledes giver mulighed for masser af muligheder næste år. 

Runner up: Kristoffer "P1noy" Pedersen fra GSI Gaming til Gambit Gaming


Internationale kåringer

Årets internationale hold: Samsung White

Der er vist ingen tvivl om, at Samsung White i årets løb har været det bedste og vigtigste hold internationalt set. Vi kommer dog nok ikke til at se mere til den lineup, da holdet splittede op efter deres sejr ved årets verdensmesterskaber. Derimod har opløberne, Team SoloMid og Alliance vist store resultater som mestre i henholdsvis NA og EU, og fortsætter i LCS i næste sæson. 

Runner up: Team SoloMid, Alliance

Årets internationale spiller: Cho "Mata" Se-hyeong

En af verdens absolut dygtigste spillere til vision control er sydkoreanske Mata, som vinder kategorien som årets internationale spiller. Flere har peget på hans kåring som MVP ved Worlds finalen, hvilket må siges at være noget af det største en spiller kan opnå indenfor professionel League of Legends. 

Opløberne er to AD Carries, der begge har vist spil i verdensklasse både ved Worlds og i deres egne respektive regioner i løbet af året.  

Runner up: Gu "imp" Seung-bin, Martin "Rekkles" Larsson

Årets hotteste topic: Dennis "Svenskeren" Johnsens bøde

Da Svenskeren fik en bøde for et upassende navneskift, var det et stort samtaleemne, og det fortsatte med at skabe debat, da SK Gaming ikke viste de forventede resultater ved Worlds, da de stod uden deres faste jungler som følge deraf. 

U.R.F. Mode bliver der stadig ofte spurgt ind til, og den populære gamemode vil formentlig komme igen til næste år, hvor det atter kan blive et populært samtaleemne. 

Runner up: Ultra Rapid Fire Mode, Imagine Dragons - Warriors

Årets skuffelse: SK Gaming

Som allerede nævnt, havde Svenskeren rodet sig ud i en besværlig situation for holdet op til Worlds. Dette medførte, at holdet med de to danske spillere ikke formåede at levere meget andet end skuffende resultater ved Worlds, og der er derfor flest, der har peget på, at SK Gaming er årets skuffelse, dog tæt efterfulgt af den svenske organisation, der aldrig formåede at realisere deres LCS drøm igen. 

Runner up: Ninjas in Pyjamas

Årets største plays: Choi "inSec" In-seok på Fiddlesticks

Den verdenskendte jungler, inSec, leverede en perlerække af spændende plays med et Fiddlesticks pick ved semifinalen ved Worlds mod OMG, hvor han gik 5/4/10. 

Runner up: Søren "Bjergsen" Bjerg på Ezreal (24/3/9) i U.R.F. Mode ved All-Star 2014, Jason "WildTurtle" Tran på Tristana (5/0/7) vs. StarHorn Royal Club i gruppespillet ved Worlds. 

Årets overraskelse: KaBuM!'s sejr vs. Alliance (Worlds gruppespillet)

Det chokerede alle, da det brasilianske mandskab overraskende sejrede over det europæiske mesterhold ved årets verdensmesterskaber. Dermed er årets overraskelse uden tvivl den kamp, der gjorde at KaBuM! sendte Alliance ud af Worlds. 

Runner up: Santorin til Team SoloMid, Fnatic i opløsning

Årets event: Worlds 2014

Der er ikke nogen tvivl, Worlds var det både bedste, største og vigtigste event i år. Det var skruet sammen på en spændende måde med en fantastisk afslutning, og det topper ikke blot alt i år, men alt der hidtil har været indenfor League of Legends, og Riot Games har dermed hævet standarden for, hvad der kan gøres inden for esport.

Runner up: All-Star 2014


Dette var alle årets kåringer herfra, og vi kan se tilbage på et år fyldt med fantastiske øjeblikke, og se frem til endnu et år med masser af action inden for League of Legends både i Danmark og på internationalt plan.